Leo Pharma køber nye rettigheder til mulig tablet

I jagten på den hellige gral i psoriasisverdenen - en tablet mod sygdommen - har Leo Pharma købt førsteretten til at købe rettighederne til en ny kandidat i de prækliniske faser.

En tablet, der fjerner symptomerne ved psoriasis, men ikke giver bivirkninger. Sådan lyder det største ønske hos langt de fleste medicinalvirksomheder, der udvikler lægemidler mod hudsygdommen psoriasis.

Det gør det også hos danske Leo Pharma, som i jagten på at få ønsket opfyldt netop har investeret 7,5 mio. kr. i muligheden for at købe de globale rettigheder til en mulig tabletbehandling, skriver Børsen.

Dermed har virksomheden nu to mulige bud på en tabletbehandling mod psoriasis i pipelinenen, efter selskabet sidste år indlicenserede en tabletbehandling fra Virobay i en handel på op til 1,7 mia. kr.

"Vi ønsker at finde en sikker og effektiv behandling, hvor patienterne ikke behøver monitorering, og derfor er det noget, vi meget aktivt eftersøger," siger udviklingsdirektør i Leo Pharma Kim Kjøller til avisen.

Dyrere end som så

Leo Pharma håber sandsynligvis også på at skulle slippe lidt mere end de 7,5 mio. kr. til tyske 4SC Discovery, som står bag den nyligt indlicenserede lægemiddelkandidat. Aftalen kan nemlig løbe op i langt mere, hvis udviklingen af lægemidlet når en række milepæle og kan potentielt løbe op i over 1 mia. kr.

Ønsker det danske selskab således at gøre brug af sin ret til at købe de globale rettigheder, skal løven, som virksomheden populært kaldes, hoste op med yderligere 3 mio. euro svarende til ca. 22,5 mio. kr. Herefter følger udviklingsmilepæle på op til 686,4 mio. kr. og royalties ved et salg, hvis produktet rammer markedet.

Selvom selskabet nu har to midler i pipelinen, som sigter mod en tabletbehandling, vil udviklingsdirektøren ikke udelukke yderligere opkøb.

"Jeg kan godt forestille mig et eller to targets, som kan være interessante. Vi er i hvert fald ikke holdt op med at kigge," siger Kim Kjøller til Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også