MedWatch

Næstformand: Skifte var planlagt

Det kommende formandsskifte i Lundbeck har været i støbeskeen siden 2011, fortæller næstformanden i bestyrelsen.

Christian Dyvig sidder også i bestyrelsen for Vaccineselskabet ALK. | Foto: ALK Abelló/PR

Den afgående formand for Lundbecks bestyrelse Mats Pettersson meddelte allerede i 2011, at han kun ønskede at sidde som formand i en begrænset periode på et til to år. Det fortæller næstformanden i bestyrelsen Christian Dyvig.

"Da vi for to år siden rekrutterede Håkan Björklund til bestyrelsen, havde vi allerede i tankerne, at Håkan skulle være formand, når Mats trådte tilbage. Så det har egentlig bare været et spørgsmål, om det skulle ske efter et eller to år," forklarer administrerende direktør for Lundbeckfonden og næstformand i Lundbeck, Christian Dyvig.

Lundbecks kommende formand Håkan Björklund er ligesom Mats Pettersson svensker. Han har en ph.d. i CNS-sygdomme og har igennem en årrække været chef for forskningsaktiviteterne i den svenske medicinalvirksomhed Astra, der i dag er en del af AstraZeneca. I perioden 1999-2011 var han administrerende direktør for medicinalkoncernen Nycomed.

"Hovedopgaven for formanden bliver at støtte ledelsen i de utroligt mange produktlanceringer, som vi har på vej i de kommende år. Der er jeg ikke i tvivl om, at Håkans stærke baggrund fra dels sin tid i Astra, men ikke mindst fra sin tid som administrerende direktør for Nycomed er gode forudsætninger for at være sparringspartner," siger Christian Dyvig.

Selv fortsætter Christian Dyvig på posten som næstformand. Til det ledige sæde i bestyrelsen efter Mats Pettersson har Lundbeck rekrutteret Coloplasts administrerende direktør Lars Rasmussen.

Ud over Håkan Björklund og Christian Dyvig foreslås i øvrigt genvalg af Thorleif Krarup, Jes Østergaard og Melanie G. Lee.

Lundbeck holder generalforsamling den 21. marts. Lundbeckfonden sidder på 70 pct. af aktiekapitalen og stemmerne

 Lundbeck skifter formand

 Wiinberg - ulykkesfugl eller lykkebringer

 Lundbeck vil surfe med på forsinket Asien-bølge

 Lundbeck-chef undrer sig over skuffede analytikere

 Lundbeck: Nyt antidepressiv skal nok komme på markedet 

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier