MedWatch

Gigant indgår forlig i sag om tilbageholdte informationer

En af verdens største medicinalselskaber har indgået et forlig til flere milliarder kroner med bl.a. sine egne aktionærer.

Den amerikanske medicinalgigant Merck har indgået et forlig på samlet 688 mio. dollar i en sag om tilbageholdelse af resultater fra den kliniske test "Enhance." Det skriver Bloomberg News.

Sagen, der er et såkaldt class-action søgsmål, er indledt på vegne af investorer og aktionærer i henholdsvis Merck og selskabet Schering-Plough, som blev købt af Merck i 2009. Af det samlede beløb vil 473 mio. gå til investorer i Schering-Plough, mens 215 mio. går til Merck-investorer.

Omdrejningspunktet i sagen er de tilbageholdte resultater af den kliniske test. Resultaterne viste oprindeligt, at der ikke var nogen gevinst i forhold til at begrænse åreforkalkning ved at tilføje Scherings Zetia-præparat til Mercks billigere Zocor-præparat i forhold til at behandle med Zocor alene. Produkterne blev ellers kombineret og solgt under navnet Vytorin.

Ifølge investorerne tilbageholdt Merck resultaterne af testen i et helt år, inden hovedpunkterne i undersøgelsen blev offentliggjort i januar 2008 og hele undersøgelsen i marts 2008, og det er den diskussion, Merck nu lægger i graven med forliget.

"Merck mener fortsat, at begge selskaber opførte sig ansvarligt i forbindelse med Enhance-studiet, og dette forlig indeholder ingen indrømmelse af skyld eller uetisk opførsel. Aftalen undgår usikkerhederne forbundet med en retssag og vil løse de tilbageværende uenigheder forbundet med Enhance-studiet," skriver Merck.

Forliget ventes at blive godkendt af en domstol i Newark, New Jersey en af de nærmeste dage.

 Medicofirma i samarbejde med medicinalgiganter

 Merck: Fjerde kvartal 2012 et nøk bedre end ventet

 Merck-direktør sætter fortsat sin lid til ”god” kolesterol 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier