MedWatch

Eli Lilly-direktør vil beholde dyremedicin

Direktøren for Eli Lilly har ingen planer om at skille sig af med virksomhedens afdeling for dyresundhed, ligesom man ikke vil gå væk fra de store sygdomsområder for at fokusere på såkaldte orphan drugs. Flere store farmavirksomheder har ellers fokuseret forretningen.

Foto: Eli Lilly / PR

Strenge tider i medicinalindustrien har i den seneste tid fået flere store medicinalvirksomheder til at foretage omstruktureringer for at skabe en mere fokuseret forretningsmodel. Det gælder blandt andet Abbott, der splittede virksomheden op i to, og Pfizer der blandt andet har solgt sin fødevaredivision.

Men den amerikanske storkoncern Eli Lilly har ikke til sinde at skille sig af med sin afdeling for dyresundhed og vil fortsat satse på de store, brede sygdomsområder. Det forklarer direktøren, John Lechleiter, ifølge Reuters under en konference i New York mandag.

I det forgangne år faldt medicinalselskabets samlede salg med 7 pct., mens salget i dyresundhedsafdelingen voksede med 21 pct. til 2 mia. dollar, så det nu udgør 10 pct. af det samlede salg.

”Vi er tilfredse med den afdeling, og vi har tænkt os at beholde den,” siger han ifølge nyhedsbureauet.

Går mod strømmen

Dermed går Eli Lilly imod strømmen i forhold til andre medicinalgiganter, som har fundet det nødvendigt at fokusere forretningen og skille sig af med perifære forretningsområder.

Pfizer har f.eks fokuseret forretningen ved at skille sig af med sin afdeling for hygiejneprodukter til kvinder og gøre afdelingerne for babymad og dyresundhed til selvejende virksomheder.

Det har sågar affødt spekulationer om, hvorvidt medicinalgiganten var ved at opdele selskabet i to med den innovative forretning på den ene side og værdiforretningen på den anden.

Det skridt har en anden stor medicinalkoncern, Abbott, allerede taget, da selskabet i starten af året som planlagt delte sig op i to enheder. Et nyt selskab, AbbVie, vil dermed fremover stå for den forskningsmæssige del af forretningen.

Pipeline skal bære forretningen

John Lechleiter slår også fast, at Eli Lilly ikke har umiddelbare planer om at satse på de såkaldte orphan drugs, altså lægemidler mod yderst sjældne sygdomme. Det kan ellers være en højst lukrativ forretning og nogle medicinalvirksomheder ser det som et glimrende alternativ i en tid, hvor mange storsælgende lægemidler står overfor patentudløb og medfølgende kopi-konkurrence.

”Vi fokuserer stadig på de store sygdomme, som slår flest mennesker ihjel, ”siger han ifølge Reuters, og nævner kræft, hjertesygdomme, diabetes og Alzheimers som de vigtigste.

Og det ser da også ud til at Eli Lilly kan tillade sig, at sætte sin lid til den nuværende forretning. Således oplyser Reuters, at selskabet har 13 lægemiddelskandidater i fase 3 tests – det højeste antal nogensinde – og forventer afsluttende data fra 8 af disse i år. Samtidig har man 23 kandidater i mellemstadieforsøg.

”Vi har forsøgt at gøre vores forskning og udvikling mere bæredygtigt, så vi ikke vender tilbage til et tomt skab,” siger direktøren og tilføjer, at det ellers var virksomhedens situation i 2004.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier