MedWatch

Styrelse afviser Thirstrups kritik

Sundhedsstyrelsen afviser kritikken fra den afgående chef for lægemiddelgodkendelse. Fusionsplanen mellem Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen kom muligvis bag på alle, men den var ikke kaotisk.

Topchefen er ikke enig i sin snart forhenværende medarbejders kritik. Steffen Thirstrup valgte mandag at smække med døren, da han i forbindelse med sin snarlige tilbagetræden som chef for lægemiddelgodkendelse i Sundhedsstyrelsen rettede en skarp kritik mod både processen og resultatet af sammenlægningen mellem Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen.

Han kaldte den kaotisk og uigennemtænkt. En kritik direktøren for Sundhedsstyrelsen, Else Smith, nu afviser.

"Fusionen kom nok bag på alle, men den samlede chefgruppe har fra fusionens start arbejdet med udvikling af værdier og strategiske fokusområder, heraf fremgår det bl.a, hvad der er vundet ved fusionen," siger hun til Dagens Pharma.

Optimistisk

Steffen Thirstrup mente endvidere, at sammenlægningen har ført til dårligere rådgivning til industrien. Else Smith anerkender, at der skal findes en løsning, der sikrer lægemiddelindustrien en fortsat højt kvalificeret rådgivning.

"Jeg er optimistisk, men vi er nødt til fremover at se på, hvordan vi løser opgaverne, så vi også fastholder Sundhedsstyrelsens internationale engagement på lægemiddelområdet og løfter opgaven med at rådgive den danske medicinalindustri på et uændret højt fagligt niveau," siger direktøren.

Steffen Thirstrup forlader sin stilling i Sundhedsstyrelsen 1. marts til fordel som rådgiver i NDA Regulatory Services.

 Top-profil tager afsked med styrelse med skarp kritik

 Medicingodkendelse: Sundhedsstyrelsen i stærk EU-position

 Lederposterne er fordelt i Sundhedsstyrelsen

 Lægemiddelstyrelsen: Det er op til os at stramme krav til industrien

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier