MedWatch

Gilead får positive hepatitis-resultater

Medicinal-virksomheden Gilead Sciences melder om positive fase-3-resultater for en lægemiddelskandidat mod hepatitis C. Midlet, som er i pilleform, kan blive det første af sin slags.

Foto: Colourbox

De to kliniske studier, FISSION og NEUTRINO, som har undersøgt et eksperimentelt lægemiddel mod hepatitis C, er netop blevet afsluttet med glimrende resultater. Det afslører firmaet bag, Gilead Sciences, i en pressemeddelelse.

De to fase 3-studier undersøgte virkningen af den lovende lægemiddelskandidat sofosbuvir i kombination med ribavirin og ribavirin, samt pegyleret interferon, på patienter med kronisk hepatitis C virus (HCV), som ikke tidligere havde modtaget behandling for sygdommen. Begge kliniske studier løb over tolv uger.

FISSION-studiet undersøgte patienter med HCV-typerne 2 og 3, og det primære end-point blev mødt, da hele 67 pct. af forsøgspersonerne oplevede vedvarende virologisk respons (SVR).

NEUTRON-studiet undersøgte patienter med sygdomstyperne 1, 4, 5 og 6, og også her mødte man det primære end-point. Således så man for 90 pct. af patientgruppen en SVR-rate, som lå højere end en prædefineret historisk kontrolrate.

Gilead oplyser at forsøgene sammen med to andre kliniske programmer, POSITRON og FUSION, vil danne grundlag for en ansøgning om markedsføringsgodkendelse for sofosbuvir i pilleform til behandling af hepatitis C virus. Resultater fra POSITRON-studiet blev offentliggjort i november 2012, og resultater fra FUSION-studiet forventes senere i dette kvartal.

De samlede resultater fra de fire studier bliver præsenteret senere på en videnskabelig konference, og hvis lægemidlet opnår godkendelse bliver det den første pille mod hepatitis C.

Populært, men problemfyldt

Hepatitis er et sygdomsområde, som flere medicinalvirksomheder fokuserer på. Således var både Bristol-Myers Squibb og det mindre selskab Idenix Pharmaceuticals i gang med klinisk udvikling af lægemidler mod sygdommen i 2012. Men begge virksomheders kliniske programmer måtte nedlægges efter en patient døde under BMS' kliniske forsøg.

Men også herhjemme satses der på sygdommen, hvor Santaris klarer sig godt med deres lægemiddelskandidat mod sygdommen, Miravirsen.

I sidste måned fortalte firmaets adm. direktør Henrik Stage til Medwatch, at man forventede at afslutte to forskellige fase 2-studier med midlet. Han sagde samtidig, at man efterfølgende forventede at gå videre i fase 3-studier med Miravirsen, men havde brug for en partner til at løfte denne opgave.

 Lovende resultater for Abbotts hepatitis C-midler 

 Gyldne nanopartikler kan være kuren mod leverbetændelse 

 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier