MedWatch

Gilead får positive hepatitis-resultater

Medicinal-virksomheden Gilead Sciences melder om positive fase-3-resultater for en lægemiddelskandidat mod hepatitis C. Midlet, som er i pilleform, kan blive det første af sin slags.

Foto: Colourbox

De to kliniske studier, FISSION og NEUTRINO, som har undersøgt et eksperimentelt lægemiddel mod hepatitis C, er netop blevet afsluttet med glimrende resultater. Det afslører firmaet bag, Gilead Sciences, i en pressemeddelelse.

De to fase 3-studier undersøgte virkningen af den lovende lægemiddelskandidat sofosbuvir i kombination med ribavirin og ribavirin, samt pegyleret interferon, på patienter med kronisk hepatitis C virus (HCV), som ikke tidligere havde modtaget behandling for sygdommen. Begge kliniske studier løb over tolv uger.

FISSION-studiet undersøgte patienter med HCV-typerne 2 og 3, og det primære end-point blev mødt, da hele 67 pct. af forsøgspersonerne oplevede vedvarende virologisk respons (SVR).

NEUTRON-studiet undersøgte patienter med sygdomstyperne 1, 4, 5 og 6, og også her mødte man det primære end-point. Således så man for 90 pct. af patientgruppen en SVR-rate, som lå højere end en prædefineret historisk kontrolrate.

Gilead oplyser at forsøgene sammen med to andre kliniske programmer, POSITRON og FUSION, vil danne grundlag for en ansøgning om markedsføringsgodkendelse for sofosbuvir i pilleform til behandling af hepatitis C virus. Resultater fra POSITRON-studiet blev offentliggjort i november 2012, og resultater fra FUSION-studiet forventes senere i dette kvartal.

De samlede resultater fra de fire studier bliver præsenteret senere på en videnskabelig konference, og hvis lægemidlet opnår godkendelse bliver det den første pille mod hepatitis C.

Populært, men problemfyldt

Hepatitis er et sygdomsområde, som flere medicinalvirksomheder fokuserer på. Således var både Bristol-Myers Squibb og det mindre selskab Idenix Pharmaceuticals i gang med klinisk udvikling af lægemidler mod sygdommen i 2012. Men begge virksomheders kliniske programmer måtte nedlægges efter en patient døde under BMS' kliniske forsøg.

Men også herhjemme satses der på sygdommen, hvor Santaris klarer sig godt med deres lægemiddelskandidat mod sygdommen, Miravirsen.

I sidste måned fortalte firmaets adm. direktør Henrik Stage til Medwatch, at man forventede at afslutte to forskellige fase 2-studier med midlet. Han sagde samtidig, at man efterfølgende forventede at gå videre i fase 3-studier med Miravirsen, men havde brug for en partner til at løfte denne opgave.

 Lovende resultater for Abbotts hepatitis C-midler 

 Gyldne nanopartikler kan være kuren mod leverbetændelse 

 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier