MedWatch

Ny kritisk regions-fokus på dyr medicin

Regionerne afsætter stort millionbeløb til at sammenligne ny medicin med eksisterende medicin.

Foto: LEHMANN MARTIN

De fem danske regioner øremærker nu 80 mio. kr. til en pulje, der over fire år skal bruges til at forske i effekt og bivirkninger ved ny medicin i forhold til standardbehandlingen.

Det skriver Dagens Pharma, der har talt med Ulla Astman (S), formand for Danske Regioners sundhedsudvalg. Hun siger:

"Der bør være en uafhængig forskning og afprøvning af lægemidlers effekt, og det mener vi både, fordi vi har ofte brug for at vide, hvordan nye lægemidler klarer sig mod gældende behandling, men også fordi netop den type forskning ikke altid har producenternes interesse, da det kan resultere i, at nye, dyre lægemidler ikke viser sig bedre end det, vi allerede bruger. Det er let at fremvise gode resultater, hvis man afprøver nye lægemidler op mod ingen behandling."

Ifølge formanden kan man også bruge midlerne til at undersøge, om der er nogle patienter, der ikke længere har gavn af den medicin, som de indtager.

Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) er med til at udpege den medicin, der skal undersøges. Fokus er medicin til de store sygdomsområder. Regionerne vil første gang modtage indstillinger til forskningsprojekter i efteråret 2013.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier