Giganter lobbyer for strengere lovgivning

To store amerikanske medicinalselskaber har travlt med at skubbe på for at få indført lovgivning i USA, der vil sætte begræsninger for kopien af biologiske lægemidler, de såkaldte biosimilære midler.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De to selskaber Amgen og Genentech foreslår ifølge New York Times lovgivning, der ville begrænse amerikanske apotekeres mulighed for at erstatte originale, biologiske lægemidler med kopiversionen, de biosimilære lægemidler.

De komplekse lægemidler, der laves i levende celler, står for en cirka en fjerdedel af USA's medicinudgifter på i alt 320 mia. dollar. En procentdel, der er stigende.

Genentech, som er ejet af Roche, sælger Rituxan, Herceptin og Avastin, de bedst sælgende kræftlægemidler i verden. Amgen står bag Enbrel, anæmi-lægemidlerne Epogen og Aranesp, samt midlerne Neupogen og Neulasta til beskyttelse af patienter i kemobehandling fra infektioner. Alle har milliarder af dollar i årligt salg, og med den mulige undtagelse af Enbrel, forventes de at miste patentbeskyttelse i de næste år.

Lovgivningen er allerede blevet foreslået i mindst otte delstater, mens den allerede er vedtaget i Virginia med stemmerne 91-6. Læs mere her.

 Kopiproducent: ”Vi kan ikke bare lave det ude i baglokalet”

 Dyr biologisk medicin sætter dagsorden

 Medicinanalyse: Generika stjæler markedsandele

 Merck i biosimilær samarbejde med indisk firma

 Biosimilær medicin bruges sjældent i Danmark 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også