MedWatch

FDA godkender håndkøbsmedicin mod inkontinens

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt et nyt middel til behandling af overaktiv blære – et problem som rammer 20 mio. kvinder blot i USA. Medicinen fra selskabet Merck, som fås i håndkøb, bliver det første og eneste af sin slags.

Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har godkendt lægemidlet Oxytrol For Women, som dermed bliver det eneste håndkøbsmiddel på det amerikanske marked for kvinder med overaktiv blære (OAB) – et problem som fører til inkontinens. Det skriver Merck, som udvikler medicinen, i en pressemeddelelse.

De fleste kvinder, som er berørt af problemet er mellem 45 og 60 år gamle, og selvom det er en tilstand som kan behandles, vælger mere end 80 pct. af de berørte ikke at søge behandling, oplyser virksomheden.

”Godkendelsen af Oxytrol For Women som en behandling mod overaktiv blære er en spændende nyhed for de millioner af kvinder, som kæmper med overaktiv blære på daglig basis,” siger Eman Elkadry fra Havard Medical School i pressemeddelelsen, og tilføjer:

Anerkendelse

”Denne effektive håndkøbsmedicin giver kvinder en mulighed for selvstændigt at styre deres tilstand og opnå en ny følelse af kontrol. Godkendelse er også en anerkendelse af, at dette er et reelt lægeligt problem, som kan afhjælpes.”

Merck oplyser at Oxytrol For Women bliver tilgængelig som håndkøbsmedicin for amerikanske kvinder i efteråret 2013, mens Oxytrol til mænd fortsat vil være receptpligtig.

Nyheden kommer mindre end to uger efter, at EMA har godkendt et japansk middel mod samme lidelse. Denne medicin, som markedsføres under navnet Betmiga, bliver efter planen tilgængelig i de skandinaviske lande inden sommeren 2013. Midlet er allerede godkendt i Japan og USA.

 Medicin mod inkontinens giver ofte kvinder bivirkninger 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier