MedWatch

Finanshus: En pil op og en pil ned

Novo Nordisk kommer på favoritliste hos Goldman Sachs, mens samme storaktør i børsverdenen ser mindre positivt på Lundbeck.

Foto: PR Lundbeck

Novo Nordisk er blevet tilføjet Goldman Sachs aktiefavoritliste "conviction buy". Det fremgår af en industrianalyse fra banken, skriver Ritzau Finans.

Goldman Sachs har anbefalet "køb" af Novo Nordisk siden den 25. januar 2011.

"Vi tilføjer Novo Nordisk til "conviction buy" listen, fordi vi mener, at konsensus undervurderer udsigterne for Novos overskudsgrad," begrunder Goldman.

Banken venter, at Novo Nordisk forbedrer overskudsgraden med 250 basispoint, eller 2,5 procentpoint, i perioden 2012-2015. I 2009-12 estimeres en forbedring på 780 basispoint.

"Vi hæver vores estimater for omsætning og indtjening pr. aktie for Novo, så de reflekterer de seneste tendenser på det amerikanske insulinmarked, prisforhøjelser og bedre driftsmæssige struktur, " skriver Goldman.

Ritzau Finans kan imidlertid også oplyse, at "analytikerne i Goldman Sachs har sænket anbefalingen for Lundbecks aktie til "sælg" fra "neutral". Det fremgår af Bloomberg News.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier