MedWatch

Finanshus: En pil op og en pil ned

Novo Nordisk kommer på favoritliste hos Goldman Sachs, mens samme storaktør i børsverdenen ser mindre positivt på Lundbeck.

Foto: PR Lundbeck

Novo Nordisk er blevet tilføjet Goldman Sachs aktiefavoritliste "conviction buy". Det fremgår af en industrianalyse fra banken, skriver Ritzau Finans.

Goldman Sachs har anbefalet "køb" af Novo Nordisk siden den 25. januar 2011.

"Vi tilføjer Novo Nordisk til "conviction buy" listen, fordi vi mener, at konsensus undervurderer udsigterne for Novos overskudsgrad," begrunder Goldman.

Banken venter, at Novo Nordisk forbedrer overskudsgraden med 250 basispoint, eller 2,5 procentpoint, i perioden 2012-2015. I 2009-12 estimeres en forbedring på 780 basispoint.

"Vi hæver vores estimater for omsætning og indtjening pr. aktie for Novo, så de reflekterer de seneste tendenser på det amerikanske insulinmarked, prisforhøjelser og bedre driftsmæssige struktur, " skriver Goldman.

Ritzau Finans kan imidlertid også oplyse, at "analytikerne i Goldman Sachs har sænket anbefalingen for Lundbecks aktie til "sælg" fra "neutral". Det fremgår af Bloomberg News.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier