MedWatch

Storkoncern lever op til forventningerne trods dyr spin-off

Det har været en bekostelig affære for storkoncernen Abbott at grundlægge sin nye, uafhængige medicinalvirksomhed, AbbVie. Men koncernen lever alligevel op til de justerede forventninger i Q4 regnskabet.

Foto: Abbott/ PR

Den amerikanske storkoncern Abbott har for nylig gennemført et såkaldt ’spin-off’ af sin medicinalforretning, som nu er blevet til det selvstændige firma AbbVie. Og opdelingen af koncernens aktiviteter i to virksomheder kan ses i det nyligt offentliggjorte regnskab for fjerde kvartal, skriver Medill Reports.

Kvartalsregnskabet afslører omkostninger på 265 mio. dollar i forbindelse med opdelingen, samt 858 mio. dollar relateret til en tidlig tilbagebetaling af gæld, som ifølge repræsentanter for Abbott var nødvendig for, at man kunne gennemføre grundlægning af AbbVie.

Og det kan også ses på nettoindtjeningen, som var på 1.05 mia. dollar i perioden sammenlignet med 1,62 mia. dollar i fjerde kvartal af 2011.

Lever op til forventninger

Men ikke desto mindre levede koncernen op til de justerede forventninger fra analytikere. Således skriver Medill Reports, at virksomheden tjente 1,51 dollar per aktie, hvis man ser bort fra engangsbetalinger, og at den gennemsnitlige forventning fra analytikere lå på 1,50 dollar per aktie.

Abbott afslører kun den samlede indtjening for sine to virksomheder, men analytikere peger ifølge hjemmesiden på, at Abbotts ernæringsforretning klarede sig godt med en stigning i salget på 10 pct. Samtidig klarede storsællerten Humira, som nu er en del af AbbVie, sig også bedre end forventet.

Samlet set voksede salget i koncernen til 10,84 mia. dollar i Q4 2012 fra 10,38 mia. dollar i samme periode året før – en stigning på 4,4 pct.

Abbott afslører, at man i 2013 forventer en indtjening på mellem 1,98 og 2,04 dollar per aktie, et stykke over de gennemsnitlige forventninger fra Wall Street-analytikere på 1,95 dollar per aktie.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier