MedWatch

Novo Nordisk krydsede kurs 1000

Novo trak, endnu engang, C 20-indekset op.

Det danske C20-indeks landede endnu en rekord onsdag, til trods for at flere af eliteaktierne var ramt af gevinsthjemtagning. C20-indekset sluttede i 537,92, den tiende lukkerekord i træk, skriver Ritzau Finans.

Æren for det tilfalder især sværvægteren Novo Nordisk, der efter flere dages flirten med det kritiske niveau 1000 kr. endte i sit højeste lukkeniveau nogensinde og sluttede i 1012 kr. efter en stigning på 1,7 pct.

"Det, der har været med til at løfte aktien, er den endelige godkendelse af Tresiba i Europa. Det får den en forsinket belønning for. Og der er også nogle, der begynder at kigge mod næste uge, hvor Novo Nordisk aflægger årsregnskab. Her vil selskabet præsentere sine langsigtede finansielle mål," siger aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

Tresiba, der er Novo Nordisks nye generation af insuliner, fik sent mandag aften det blå stempel fra EU-Kommissionen sammen med kombinationsproduktet Ryzodeg. Godkendelsen var ventet, efter at de europæiske sundhedsmyndigheder (EMA) i oktober anbefalede Kommissionen at godkende såvel Tresiba som Ryzodeg.

Tresiba er endnu ikke godkendt på det vigtigste marked, nemlig det amerikanske marked.

Analytiker: Her er Novos tunge våben 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier