MedWatch

Novo Nordisk krydsede kurs 1000

Novo trak, endnu engang, C 20-indekset op.

Det danske C20-indeks landede endnu en rekord onsdag, til trods for at flere af eliteaktierne var ramt af gevinsthjemtagning. C20-indekset sluttede i 537,92, den tiende lukkerekord i træk, skriver Ritzau Finans.

Æren for det tilfalder især sværvægteren Novo Nordisk, der efter flere dages flirten med det kritiske niveau 1000 kr. endte i sit højeste lukkeniveau nogensinde og sluttede i 1012 kr. efter en stigning på 1,7 pct.

"Det, der har været med til at løfte aktien, er den endelige godkendelse af Tresiba i Europa. Det får den en forsinket belønning for. Og der er også nogle, der begynder at kigge mod næste uge, hvor Novo Nordisk aflægger årsregnskab. Her vil selskabet præsentere sine langsigtede finansielle mål," siger aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

Tresiba, der er Novo Nordisks nye generation af insuliner, fik sent mandag aften det blå stempel fra EU-Kommissionen sammen med kombinationsproduktet Ryzodeg. Godkendelsen var ventet, efter at de europæiske sundhedsmyndigheder (EMA) i oktober anbefalede Kommissionen at godkende såvel Tresiba som Ryzodeg.

Tresiba er endnu ikke godkendt på det vigtigste marked, nemlig det amerikanske marked.

Analytiker: Her er Novos tunge våben 

 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier