MedWatch

”Vi er bestemt ikke rystede”

Direktøren for Sanofi i Norden og Baltikum ser frem til ny konkurrence, efter at Novo Nordisk har fået godkendt Tresiba. Han sætter spørgsmålstegn ved de fordele, som analytikerne fremhæver ved Tresiba i forhold til blockbusteren Lantus.

I kan bare komme an!

Nogenlunde sådan lyder modsvaret fra Sanofi til, at Novo Nordisk har fået godkendt det langtidsvirkende insulinpræparat Tresiba i EU.

”Vi har en stærk tro på, at Lantus fortsat vil have en meget stærk position og være det førende langtidsvirkende insulin på markedet. Det er altid fint, at der kommer nye produkter på markedet, og det er kun godt, at der er flere tilbud til patienterne. Vi ser frem til ny konkurrence, men vi er bestemt ikke rystede over, at nogen kommer med et nyt produkt. Vi har stor tro på Lantus,” siger Lasse R. Petersen, direktør for Sanofi i Norden & Baltikum, til MedWatch.

Direktøren slår især på, at Lantus, der i 2012 var det 7. bedst sælgende lægemiddel i verden, er en stærk og veldokumenteret aktør inden for diabetesbehandlingen.

Veldokumenteret effekt og sikkerhed

”Lantus er en meget veletableret behandling i dag, det er det førende insulinprodukt, Syv ud af 10 patienter i verden, der kommer på langtidsvirkende insulin, kommer på Lantus. Sikkerhed og effekt er meget veldokumenteret. Vi har haft et stort klinisk udviklingsprogram, og der er nu mere end 10 års erfaring i egentligt anvendelse af Lantus i klinisk praksis,” siger han og fortsætter:

”Jeg hæfter mig ved, at de studier, der ligger til grund for godkendelsen af Tresiba, ikke har vist nogen bedre effekt end Lantus.”

Lasse R. Petersen vil gerne understrege, at han ikke har set den endelige indlægsseddel, så han ved ikke, hvad der kommer til at stå i den. Flere analytikere har dog fremført, at Novo Nordisk her bl.a. får lov til at slå på, at Tresiba har fordele i forhold til Lantus, når det kommer til tilfælde af hypoglykæmi og graden af fleksibilitet.

Ubesvarede spørgsmål

”Det er rigtigt, at der er nogle af registreringsstudierne, der har vist lavere tilfælde af natlig hypoglykæmi hos type 2-diabetikere, men det er ikke konsistent igennem alle deres studier. Og udfordringen omkring natlig hypoglykæmi hos type 2-diabetikere er forholdsvis begrænset i dag for dem, der er i behandling med Lantus. Det har mindre klinisk relevans end tidligere,” siger han og fortsætter:

”I forhold til argumentet om en højere grad af fleksibilitet, så kan Lantus tages én gang dagligt, når som helst på døgnet. Men det er rigtigt, at det skal tages på samme tidspunkt hver dag. Men man kan vælge det tidspunkt, man ønsker.”

Endelig vil direktøren gerne pege på det faktum, at mens Tresiba endnu ikke er på markedet, så har Lantus mere end ti års data fra klinisk anvendelse.

”Sikkerheden er meget veldokumenteret for Lantus. Det meget omfattende studie, Origin, viste, at der ikke er øget risiko for hjertekar-lidelser. Det er et spørgsmål, som stadigvæk står mere ubesvaret med et nyt lægemiddel. Der er i hvert fald rejst et spørgsmål fra FDA. Man har peget på en mulig øget risiko for hjertekarlidelser i forbindelse med Tresiba, idet et enigt advisory panel har bedt om yderligere studier for at belyse risici for hjertekarlidelser.”

Her skal det dog nævnes, at FDA i 2008 indførte nye retningslinjer for evaluering af de kardiovaskulære sikkerhedsaspekter i forbindelse med diabeteslægemidler. Tresiba er det første lægemiddel, der skal godkendes under de nye retningslinjer, hvorunder alle nye type 2-diabeteslægemidlers kardiovaskulære sikkerhed bliver vurderet.

 Kampen om diabetes-kombinationen

 Medie: De vigtigste diabetes-pipelines i 2012

 Novos degludec har konkurrencefordel

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier