MedWatch

Forskere finder nerveceller for kløe

Kroppen indeholder sandsynligvis særlige nerveceller, der er specifikt rettet mod at give den kløende fornemmelse, viser ny forskning. Forskerne bag håber på, at den nye viden kan hjælpe med at udvikle bedre lægemidler.

Forskere har i årevis diskuteret, om der findes særlige nerveceller for kløe, eller om kløen bliver frembragt via en anden type signal fra de nerveceller, der i forvejen sender signaler om smerte.

Nu har et forskerhold fra de amerikanske universiteter John Hopkins og Yale samt en række universiteter i Kina afsløret, at der i kroppen på mus findes specifikke nerveceller, som koder for kløen. Det skriver The New York Times.

"Vores forskning viser for første gang eksistensen af kløe-specifikke nerveceller," siger Xinzhong Dong, en professor ved John Hopkins University og medforfatter af studiet, der blev offentliggjort i Nature Neuroscience.

Hvis mennesker har de samme kløe-specifikke nerver som mus, kan forskningen føre til lægemidler. Man kan eksempelvis undertrykke den kløe, som kommer som bivirkning af malariamidlet chloroquine, eller lindre den kroniske kløe i hudsygdomme.

Læs hele artiklen om de specifikke kløe-celler ved The New York Times her.

 Leo Pharma-konkurrent har succes med psoriasis-middel

 Dansk farma på vej fremad 

 Her tjener man bedst i medicinalbranchen 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier