MedWatch

Novo-kombi godkendt i Japan

Novo Nordisks blandingspræparat, Ryzodeg, der består af det ultralangtidsvirkende insulinprodukt Tresiba og hurtigt-virkende Novorapid er blevet godkendt i Japan

Foto: Colourbox

Novo Nordisks Ryzodeg-præparat er blevet godkendt til behandling af diabetes af de japanske sundhedsmyndigheder. Det oplyser Novo i en fondsbørsmeddelelse.

Ryzodeg er et blandingspræparat, der består af Novo Nordisks nyeste, ultralangtidsvirkende insulinprodukt, Tresiba, samt det hurtigt-virkende Novorapid. Tresiba blev godkendt i Japan i september som det første land, men kom en smule i modvind i november, da den amerikanske sundhedsmyndighed udtalte bekymring om forhøjet risiko for hjertesygdomme.

Ryzodeg skal doseres en til to gange dagligt i forbindelse med hovedmåltiderne, og præparatet har i globale studier vist "markant lavere risiko for natlig hypoglykæmi (lavt blodsukker)", skriver Novo Nordisk.

"Vi er meget glade for godkendelsen. Ryzodeg har med sine unikke egenskaber potentiale til at forbedre behandlingen for mennesker med diabetes i Japan," siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningschef i Novo Nordisk, i en pressemeddelelse.

Ud over det japanske marked har Novo Nordisk også lagt billet ind på tilladelser i blandt andre EU, USA, Canada og Schweiz.

 Novos insulinmix får positiv anbefaling i Japan 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier