MedWatch

Her er Big Pharmas bedste F&U-chef

En ny undersøgelse af F&U-afdelingerne i en række af verdens største medicinalvirksomheder afslører den bedste forsknings- og udviklingsdirektør i de senere år - målt på gennemsnitspris per godkendelse i forhold til samlet F&U.

Foto: bristol meyer squibb/ PR

En ny undersøgelse af F&U-produktiviteten i medicinalindustrien fra 2004 til 2011 foretaget af Informa-Scrip Group konkluderer, at Elliott Sigal fra Bristol-Myers Squibb er den F&U-direktør, som har klaret sig bedst i perioden. Det skriver Wall Street Journal.

I løbet af perioden har BMS brugt godt 160 mia. kroner på forskning og udvikling og har fået godkendt 7 produkter af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA, hvilket svarer til en gennemsnitspris på under 23 mia. kroner per godkendelse.

Til sammenligning har rivalen Merck brugt over 70 mia. kroner per godkendelse. Og en stor del af æren for den forskel tillægges altså den øverste chef, Elliott Sigal.

Én person kan gøre en forskel

”Enkeltpersoner betyder noget,” siger Christopher Bowe, som har været med til at foretage undersøgelsen ifølge avisen, og tilføjer:

”Én person kan gøre en forskel i en enorm virksomhed, i en stor verden, inden for videnskabens uendelige rum. Nogle F&U-chefer er bedre end andre; det er et faktum.”

FierceBiotech skriver i forbindelse med nyheden, at mange topchefer i branchen har kopieret BMS’ strategi, som fokuserer på små tilkøbshandler frem for kæmpeaftaler.

Hjemmesiden bemærker samtidig, at kopigiganten Teva Pharmaceuticals i år har ansat den tidligere strategichef fra BMS, Jeremy Levin, som adm. direktør, og spekulerer om han mon ikke også har en andel i Elliott Levin’s succes?

Læs også: Teva reorganiserer og indgår samarbejde

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier