MedWatch

Novo trækker C20 ind europæisk top

Med en mere end solid stigning i 2012 trækker Novo Nordisk det danske aktieindeks C20 med op i Europas aktietop.

Novo Nordisk-aktien er indtil nu steget med 38 pct. Dermed er selskabet, der udgør omkring 45 pct. af værdien i C20-indekset en særdeles væsentlig medvirkende faktor til, at det danske indeks ligger i Europas aktietop.

Det samlede indeks er nemlig ifølge Børsen steget med 26,6 pct., hvilket placerer det på en fjerdeplads i Europa, kun overgået af Tyskland (+30,2 pct.), Østrig (+28,5 pct.) og Grækenland (+28,1 pct.).

"Det er stort set ene og alene på grund af Novo Nordisk. De er lykkedes med deres strategi, og de har haft et flot salg i USA. Derudover har de haft held med at komme ind på det kinesiske marked," siger Henrik Drusebjerg, seniorstrateg i Nordea, til Børsen.

15 af de 25 selskaber i C20 har dog også været med til at trække indekset i den positive retning. GN Store Nord og Coloplast er således hver steget med cirka 65 pct.

 Biotek-aktierne rykkede i 2012

 Novo foreslår fælles nordisk børs

 Novo Nordisk er for stor til den danske børs 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier