MedWatch

Novo Nordisk lægger an til lanceringer

Den danske insulinkoncern regner med - hvis alt går godt - at lancere seks til otte nye lægemidler frem mod 2016. Læs hvilke her.

Det varer ikke længe, før det store lanceringsmaskineri går i gang hos Novo Nordisk. Det gælder blandt andet for det nye langtidsvirkende diabetsmiddel Tresiba, og i spidsen står den 46-årige Jakob Riis.

Han har omformet marketingfunktionen i Novo Nordisk, så hans afdeling for Global Marketing og Medical Affairs i dag er en helt central del af Novo Nordisks kommercielle funktion, skriver Berlingske Business.

Fra 2008 til 2010 stod Jakob Riis i spidsen for lanceringen af Victoza, som efter tre år på markedet i år ventes at nå et salg på mellem 8 og 9 mia. kr. Det gør lanceringen til en af de mest succesrige i medicinalbranchens historie, skriver avisen.

Opgaven var at lave en skabelon af en lancering for et nyt globalt lægemiddel.

"Jeg synes, vi har fundet en god model, som betyder, at vi har undgået konflikter omkring beslutningsprocessen. Ja, vi har centraliseret, men til gengæld træffer vi nu beslutningerne sammen med de store markeder. Det er en model for globalisering og en ny måde at dele nogle af beslutningerne på, uden at det bliver et eller andet underligt repræsentativt demokrati, som kører helt i hegnet," siger Jakob Riis.

Lanceringer frem mod 2016

2012: Faktor 13 (hæmofili)

2013: Tresiba (diabetes)

2013: Ryzodeg (diabetes)

2013-2014: Toroctocog Alfa (hæmofili A)

2014-2015: Liraglutid (fedme)

2015-2016: Semaglutid (diabetes)

2015-2016: N9-GP (hæmofili B)

2015-2016: N8-GP (hæmofili A)

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier