MedWatch

Alkoholpille får positiv EU-anbefaling

Lægemiddelkomitéen under de europæiske lægemiddelmyndigheder har givet Lundbecks alkoholpille en positiv anbefaling.

Foto: Colourbox

Der var godt nyt for danske Lundbeck, da lægemiddelkomitéen (CHMP) under de europæiske sundhedsmyndigheder fredag offentliggjorde resultaterne af ugens møde.

Lundbecks middel mod alkoholafhængighed Selincro fik nemlig en positiv anbefaling med fra komitéen, og selskabet er dermed et stort skridt tættere på at få den endelige markedsføringsgodkendelse i Europa.

Inden Selincro bliver endelig godkendt skal EU Kommissionen dog også tage stilling, hvilket ventes at ske inden for 2-3 måneder.

Nyt koncept

Med en endelig godkendelse vil Selincro blive det første lægemiddel som tilbyder en ny behandlingsmulighed for alkoholafhængighed baseret på et skade-reduktionskoncept.

“Selincro er den første større fornyelse i behandlingen af alkoholafhængighed i mange år. Selincro reducerer patientens trang til at forsætte med at drikke, og hjælper alkoholafhængige patienter til at reducere indtaget af alkohol,” udtaler Lundbecks forsknings- og udviklingschef Anders Gersel Pedersen og fortsætter:

"Udvalgets støtte til Selincro bringer os tættere på at kunne tilskynde flere patienter med alkoholafhængighed til at søge hjælp og behandling."

Selincro er en såkaldt opioid system modulator3,4, som virker i hjernens motiverende system, som er dårligt reguleret hos alkoholafhængige patienter. Selincro menes at reducere den genforstærkende virkning af alkohol.

Læs også: Sydbank: Stor signalværdi for Lundbeck

Forskellige forventninger

Lundbeck estimerer selv, at den nye pille har et topsalgspotentiale på 2,5 mia. kr., mens analytikerne dog har en smule lavere forventninger. Søren Løntoft fra Sydbank har således et estimat på 1,4 mia. kr., mens Michael Friis i Alm. Brand Bank estimerer et salg på 800 mio. kr.

Anbefalingen fra CHMP er baseret på resultater fra tre pivotale, randomiserede, dobbeltblindede og placebokontrollerede studier, hvor man undersøgte virkningerne af 18 mg Selincro hos voksne patienter med alkoholafhængighed. Studierne inkluderede ca. 2.000 patienter, hvoraf 2/3 ikke tidligere havde modtaget behandling for alkoholafhængighed.

Med forbehold for EU-Kommissionens endelige godkendelse og forhandlinger om prisen på og tilskuddet til Selincro venter Lundbeck at lancere midlet på en række europæiske markeder medio 2013.

Aktien i Lundbeck stiger fredag 1,1 pct. til 100 kr. Alm. Brand Band vurderede ifølge Ritzau Finans tidligere denne uge, at en godkendelse vil øge værdien med 2-3 kr. pr. aktie, og at værdien kan være endnu større, hvis Lundbecks egne forhåbninger til salget holder stik.

 Lundbecks partner går til tops efter positiv anbefaling

 Lundbeck-dir: Ny Biotie-aftale vidner om stor tro på Asien

 Analytiker: En lille, men positiv nyhed for Lundbeck

 Vigtig deadline nærmer sig for Lundbecks alkolholpille

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier