MedWatch

Nyt kodeks for industrisamarbejde

Samarbejdet med industrien er ifølge Lægevidenskabelige Selskaber uundværligt. En ny deklaration om lægers samarbejde med bl.a. lægemiddelindustrien offentliggøres.

Foto: Colourbox

Mens lægeforeningen lader op til et møde om nye regler for danske lægers samarbejde med industri og andre samarbejdspartnere, går Lægevidenskabelige Selskaber skridtet videre og offentliggør ifølge Dagens Pharma en ny deklaration om lægernes samarbejde.

"Vi har en samfundsmæssig forpligtelse til at sørge for at stille vores kompetencer til rådighed, så vi kan få udviklet ordentlig ny viden og hjælpemidler. Hvis vi skal fortsætte med det, så betyder det også, at brugerne let og hurtigt skal kunne finde informationer om, hvem deres læge samarbejder med," siger formanden for Lægevidenskabelige Selskaber, professor Peter Schwarz, til Dagens Pharma.

Der afventes ligeledes nyt fra ministeriets arbejdsgruppe om lægers samarbejde med industrien.

 Farma-direktører: Sådan tiltrækker vi klinisk forskning

 Overlæge vinder ankesag om industrisamarbejde

 Kinesisk dna-gigant på udkig efter industrisamarbejde

 Sygehusvæsen i udvidet industrisamarbejde

 Ny forretningsmodel på DTU skal øge industrisamarbejde 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier