MedWatch

Milliarder i ny life science-fond

Den franske venture kapital-virksomhed Sofinnova har rejst et lille milliard-beløb i en ny life science-fond. Pengene skal bruges på én bestemt type investeringer.

Venture kapital-selskabet Sofinnova har netop lukket en vellykket investeringsrunde til life science-fonden Sofinnova Capital VII. Det fremgår af en pressemeddelelse fra det franske selskab, som FierceBiotech bringer tirsdag.

Fonden endte med at rejse hele 1,8 milliarder kroner og bliver en af de største life science-fonde i Europa. Det er virksomhedens syvende inden for dette område.

Det er en række store investorer – heriblandt pensionsfonde og forsikringsselskaber – som har spyttet penge i fondene. Blandt de mest fremtrædende navne finder man Den Europæiske Investeringsfond, Skandia Life Insurance Company, CNP Assurances og CDC Entreprises.

Til seed-investeringer

Sofinnova skriver i pressemeddelelsen, at virksomhedens kernestrategi er baseret på en seed-politik. Og den nye fond skal da også primært foretage seed-investeringer i biotek- og medicovirksomheder. To tredjedele af disse investeringer vil være i europæiske firmaer, mens den sidste tredjedel er øremærket til landene uden for Europa med USA som den forventede største aftager.

Samtidig oplyser selskabet, at man har lanceret en mindre fond, Sofinnova Green Seed Fund, som vil fokusere på industriel bioteknologi. Her har man indtil videre samlet 128 mio. kroner fra investorerne Solvay, Siclaé, Sofiprotéol, Unigrains og CDC Entreprises.

 Biotekdirektør: Der er mange muligheder for kapital, men… 

 Lundbeck-fond slår til ved den høje risiko 

 Vækstfond-dir.: Dansk dødens gab er kunstigt skabt 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier