MedWatch

Lif bekymret for folkeafstemning

En eventuel folkeafstemning om EU’s nye patentdomstol bekymrer Lif, der frygter et nej. Enhedslisten kalder dog en afstemning nødvendig for demokratiet.

Foto: Rasmus S. Høyer, Jyllands-Posten.

Selvom Europaparlamentet tirsdag stemte for aftalen om en europæisk patentdomstol, er jublen endnu ikke brudt ud i Lægemiddelindustriforeningen (Lif). Her frygter man nemlig, at den folkeafstemning, som den nye aftale om domstolen ser ud til at medføre i Danmark, vil få et negativt udfald.

”Vi er kede af, at det bliver sat til folkeafstemning. Vi synes ikke, det er et spørgsmål, der er egnet til en folkeafstemning, fordi det er for komplekst til, at man kan sætte sig ind i det som almindelig borger. Vi ville være utrolig kede af det, hvis det faldt sådan ud, at folk stemte nej,” siger juridisk chefkonsulent i Lif Thomas Klit Christensen til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier