MedWatch

NICE dumper Pfizers nyrekræft-medicin

Til trods for at Pfizer tilbød at sætte prisen ned, valgte det engelske prioriteringsinstitut NICE at afvise koncernens behandling mod fremskreden nyrekræft.

Foto: Pfizer/PR

Der blev ingen opbakning fra det engelske prioriteringsinstitut NICE til Pfizers Inlyta, der behandler fremskreden nyrekræft.

I en ny vejledning anbefaler NICE at starte ud med en anden behandling fra Sutent eller behandlinger kendt som cytokiner, og hvis det ikke hjælper patienten, kan man så forsøge sig med Inlyta.

Det skriver NICE i en pressemeddelelse. Det er på trods af, at Pfizer tilbød at skære en luns af prisen, men hvor stor den luns er, oplyser NICE ikke.

Grunden til, at medicinen ikke blev bakket op om, er, at forsøgsdataene sammenligner Inlyta med et lægemiddel, der ikke er anbefalet af NICE. Der var ingen direkte data på, hvor godt medicinen virker i forhold til den behandling, som majoriteten får.

"Før vi anbefaler nogen ny behandling, skal vi være sikre på, at beviserne for, hvor godt det virker, er robuste, og at det er omkostningseffektivt," siger Andrew Dillon, NICE's adm. direktør, i en meddelelse.

Kritik af NICE

Den britiske lægemiddelindustriforening ABPI var torsdag ude med en kritik af NICE, som den samlede medicinalindustri mener ikke anerkender, hvad der skal til for at udvikle et lægemiddel, skriver The Pharma Letter. Flere lægemidler, der har været et desperat behov for, er blevet afvist, mener organisationen.

Medicinalfirmaer har sænket priserne på deres nye medicin med op til 50 pct. for at overbevise NICE, om at produkterne hjælper patienterne nok til at retfærdiggøre omkostningerne.

Inlyta blev godkendt i USA i januar 2012 og i EU i maj 2012.

 MedWatch Panel: Topchefer advarer mod kortsigtet tænkning

 Briterne vil have et bevis 

 Regeringen ser på fire modeller for prioriteringsinstitut 

 Lægemiddel mod prostatakræft afvist 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier