MedWatch

Traditionel kinesisk medicin i kraftig vækst

Metoder og medicin, der går så langt tilbage som 3000 år, er i kraftig vækst i både det kinesiske sundhedsvæsen og eksport.

Foto: Colourbox

Ting som urtemedicin, akupunktur og massageterapi, er i kraftig fremgang både i det kinesiske sundhedsvæsen og i eksporten.

Statistik fra det kinesiske handelskammer for import og eksport af lægemidler og helseprodukter viser således, at såkaldt traditionel kinesisk medicin (TCM) steg med 7,2 pct mellem januar og september i år.

Samtidig er sundhedsvæsnets udgifter til TCM ifølge BioSpcetrum steget signifikant i de senere år og udgør i øjeblikket næsten 1,5 mia. dollar, eller hvad der svarer til 6,71 pct. af de samlede sundhedsomkostninger.

I Kina har omkring 95 pct. af almindelige hospitaler TCM-afdelinger, formelle TCM-uddannelser er en del af det nationale sundhedsvæsenprogram, og sygesikringen dækker TCM-diagnostiske og -terapeutiske ydelser.

 Retur til Kina: Nu håber de på bid

 Novo Nordisk vil kopiere Kina-strategi

 Har du fingeren på pulsen?

 Kinesisk medicinalgigant kigger mod Europa

 Lundbeck åbner ny fabrik i Kina 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier