MedWatch

Studie: F&U-omkostninger er steget med næsten 1000 pct. på 30 år

Et nyt studie af F&U-omkostningerne i medicinalindustrien afslører, at prisen for at udvikle et nyt lægemiddel er steget med næsten 1000 pct. fra 1970erne til 2000erne. Samtidig er succesraten for nye lægemidler faldet markant.

Foto: ERTMANN CATHRINE

Den britiske forsknings- og konsulentvirksomhed Office of Health Economics (OHE) har netop offentliggjort et nyt studie af, hvordan omkostningerne ved at udvikle et nyt lægemiddel har ændret sig over de seneste 30 år.

Studiet har gennemgået videnskabelige studier fra 1970erne og op til det nye årtusinds første årti, og resultaterne er netop blevet udgivet i rapporten ’The R&D Cost of a New Medicine’.

Af rapporten fremgår det, at mens prisen for at udvikle et nyt lægemiddel gennemsnitligt lå på 125 mio. pund i 1970erne, er den steget til hele 1,2 mia. pund i 2000erne (begge beløb er i 2011-priser). Det svarer til en stigning på 960 pct.

Ifølge undersøgelsen er der fire væsentlige grunde til den drastiske stigning i omkostningerne:

1. Såkaldte ’out-of-pocket’ udgifter er steget med næsten 600 pct. i perioden.

2. Succesraten for klinisk udvikling er faldende i takt med, at virksomhederne går i krig med mere vanskelige terapeutiske områder, såsom neurologi, autoimmune sygdomme, samt kræft. Succesraten er faldet fra 1 ud af 5 i 1980erne til omkring 1 ud af 10 i 2000erne.

3. Den tid, der bruges på F&U er steget betydeligt pga. strammere lovgivning og mere kompleks videnskab. Den tid, der bruges til at udvikle et nyt lægemiddel og opnå godkendelse, er steget fra 6 år i 1970erne til 13,5 år i 2000erne.

4. Kapitalomkostningerne er steget fra 8 til 11 pct. i perioden.

 Medicinalgiganter går sammen om udviklingen af ny medicin

 Life science satser mest på forskning og udvikling

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier