Teva sætter 2013-mål for Parkinsons-medicin

Det israelske selskab, der samarbejder med Lundbeck, har offentliggjort sit mål, for hvor meget man forventer at sælge i 2013.
Foto: Morten Flarup / Jyllands-Posten
Foto: Morten Flarup / Jyllands-Posten
Ritzau Finans

Lundbecks israelske partner Teva Pharmaceutical Industries venter et salg af Parkinsons-medicinen Azilect på 340-380 mio. dollar næste år. Det fremgår af Tevas 2013-forventninger, der er offentliggjort fredag eftermiddag.

Lundbeck har indlicenseret Azilect fra Teva og har siden 2005 stået for markedsføringen af Parkinsons-medicinen i Europa samt i nogle lande uden for Europa.

På de store markeder i Frankrig og Storbritannien deles Teva og Lundbeck dog om markedsføringen, mens Teva er alene om markedsføringen i Tyskland og betaler royalties til Lundbeck af salget. Lundbeck har desuden rettighederne til Azilect i en række asiatiske lande.

Teva bogførte i de første ni måneder af 2012 en omsætning fra Azilect på 244 mio. dollar, og lidt høkerregning kunne altså indikere en årsomsætning på 325 mio. dollar. Holder det stik, indikerer Tevas 2013-mål en fremgang i salget af Azilect på 5-17 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også