MedWatch

Sydbank om ALK: Vaccinesalg skuffer

Sydbank er skuffet over vaccinesalg,men positiv over for opdateret strategi.

Sydbank er skuffet over udviklingen i ALK-Abellós underliggende forretning - det vil sige vaccinesalget - i tredje kvartal og fastholder den neutrale anbefaling "hold" i kølvandet af regnskabet.

"Vi har fortsat svært ved at se kurstriggere på kort sigt – i den forbindelse vil pipelinenyhederne efter vores vurdering være katalysator for kursudviklingen, " skriver analytiker Søren Løntoft Hansen i et notat.

ALK-Abelló nedjusterer forventningerne til væksten i salget af allergivacciner til 0-2 pct. fra tidligere 3-5 pct. Selskabet formår dog, at holde fast i årsprognosen om en omsætning på op til 2,4 mia. kr. og et driftsresultat før af-og nedskrivninger EBITDA over 300 mio. kr., da den lavere vækst i vaccinesalget kompenseres af indtægter fra partnerskaber.

Opdateret strategi

Blandt nyhederne i regnskabet er tillige en opdateret strategiplan, hvor de væsentligste punkter er færre produktlinjer med større volumener, en lukning af tre produktionsenheder - to i USA og en i Holland samt lancering af flere tabletbaserede allergivacciner.

"Vi ser positivt på strategien, som efter vores vurdering vil give ALK-Abello stordriftsfordele. Hertil kommer, at allergikere som oftest lider af flere typer allergier, hvorfor en bredere tablet-portefølje giver god mening. Det kan også være med til at tiltrække nye partnere," vurderer Sydbank-analytikeren.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier