MedWatch

Novo Nordisk faldt 27 mia. kr. på få timer

Novo Nordisk fik det danske C20-indeks til at tage et brat dyk, efter at væsentlige dokumenter fra FDA blev offentliggjort.

Det danske aktiemarked fik en hård medfart tirsdag anført Novo Nordisks op- og nedtur midt på eftermiddagen. C20-indekset startede dagen med en lille stigning, men måtte tage et gok i nødden undervejs, så indekset lukkede 3 pct. nede i indeks 473,8.

Insulingiganten Novo Nordisk, der vægter cirka 40 pct. af C20-indekset, offentliggjorde i løbet af eftermiddagen de spørgsmål, der skal behandles, når koncernens Tresiba-præparat skal til eksamen hos den europæiske lægemiddelstyrelse torsdag.

Det fremprovokerede en voldsom reaktion i markedet, hvor Novo først steg med 2-3 pct. på kort tid. Kort efter opdagede investorerne imidlertid, at det dels kun var spørgsmål og ikke konklusioner, dels handlede om potentielle risici i forbindelse med hjerte-kar sygdomme ved bruge af Novos produkt. Da nyheden var fordøjet tog Novo Nordisk et heftigt dyk, og medicinal-papiret lukkede 6,9 pct. i rødt i kurs 860 kr.

Novos markedsværdi falder således med over 27,2 mia. på en enkelt eftermiddag.

Analytiker: Udlandet spekulerer i forsinkelse af Novo-håb

FDA-eksperter skal diskutere hjerte-kar-risici 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier