MedWatch

Lundbecks 2012-forventninger ses indfriet

Omsætningen får et dyk på grund af patentudløb og prisnedsættelser. Ingen af delene kommer dog bag på markedet, og forventningerne bør blive indfriet.

Foto: Lundbeck/PR

Når Lundbeck offentliggør regnskab onsdag morgen, er der udsigt til et dyk i omsætningen og uændrede forventninger til 2012.

Salget af Lundbecks bedst sælgende lægemiddel, antidepressivet Cipralex, ventes fortsat at være for nedadgående i Europa på grund af kopikonkurrence i Spanien samt et dyk i salget i Tyskland på årsbasis. Det tyske Cipralex-salg er dog på vej frem målt på kvartalsbasis, efter at Lundbeck i december vandt et slagsmål om tilskud med myndighederne.

Indtægterne fra salget af antidepressivet i USA (Lexapro) vil, som det også var tilfældet i andet kvartal, blot være en skygge af sig selv, efter patentudløbet i marts i år.

Samtidig vurderes salgsvæksten for Alzheimers-medicinen Ebixa at blive lav efter prisnedsættelser i Tyrkiet og Frankrig. Ingen af delene bør dog komme bag på hverken ledelsen eller markedet.

Fastholder forventninger

"Vi vurderer, at Lundbeck fastholder forventningerne til helåret," skriver analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen i et forskræp.

Han spår en negativ vækst i salget af Cipralex i Europa på 10 pct., en nedgang i indtægterne fra Lexapro på 93 pct. til blot 35 mio. kr. samt en stigning i salget af Ebixa på blot 2,2 pct. til 722 mio. kr.

Blandt lyspunkterne i regnskabet vil være en salgsfremgang for Cipralex på de internationale markeder på 12 pct. båret af fremgang i Canada, der er blandt Lundbecks største markeder. Samlet spår Sydbank-analytikeren en salgsnedgang på 8,6 pct. til 3635 mio. kr., og et fald i driftsindtjeningen på 29 pct.

Sydbank-analytikeren ligger dermed i store træk på linje med markedsforventningerne.

Salgsnedgang

Medianestimatet blandt 12 analytikere, som SME Direkt har talt med, forudser en salgsnedgang på 9,2 pct. til 3611 mio. kr. Konsensus spår desuden en nedgang i driftsindtjeningen på knap 18 pct. til 544 mio. kr. og et nettooverskud på 386 mio. kr.

Indtjeningsestimaterne indeholder en avance på 110 mio. kr. fra salg af aktier i det britiske biotekselskab Proximagen, der blev endeligt overtaget af Upsher-Smith i august.

For hele 2012 venter analytikerne en omsætning på 14,75 mia. kr., hvilket er på linje med Lundbecks prognose om en omsætning i "den lavere ende af intervallet" 14,5 til 15,2 mia. kr. Analytikernes estimat for driftsindtjeningen er et overskud på 1891 mio. kr. i 2012. Til sammenligning har Lundbeck guidet 2,0-2,5 mia. kr., men eksklusive omstruktureringsomkostninger på 500 mio. kr.

Af de ni analytikere, som har oplyst en anbefaling af Lundbeck-aktien, har fem analytikere en købsanbefaling, mens to har en neutral anbefaling og to anbefaler salg. Kursmålet blandt syv analytikere er 130 kr. målt på medianen.

 Herredømmet skal cementeres

 Lundbeck drosler kraftig ned i EU

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier