MedWatch

Industrien vil fastsætte loft for græske medicinudgifter

Brancheorganisationen EFPIA har tilbudt Grækenland at fastsætte et loft for landets udgifter til medicin. Formålet er at afhjælpe den alvorlige krise, som truer både medicinalindustrien og de græske patienter.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Brancheorganisation European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) har skrevet til den græske sundheds- og finansminister og foreslået en aftale om et loft på de græske medicinaludgifter på 2,88 milliarder euro i 2012. Det skriver Reuters, som er kommet i besiddelse af en kopi af brevet fra EFPIA.

Her skriver organisationen også, at de græske myndigheder skal afbetale al deres udestående gæld og forpligte sig til ikke at optage ny gæld. Til gengæld vil medicinalvirksomhederne tage sig af alle udgifter over foreslåede loft på næsten 2,9 mia. euro.

En ny virkelighed

Formanden for EFPIA, Richard Bergström, siger ifølge Reuters, at tilbuddet afslører en ny virkelighed for de store medicinalvirksomheder, som har mistet både salg og indtjening pga. faldende priser og ubetalte regninger i det kriseramte Europa.

”At fastsætte et udgiftsloft er ikke noget vi har brudt os om at gøre tidligere, men i den nuværende situation er det bedre at gøre det, og dermed få noget stabilitet,” forklarer han til Reuters.

Der er allerede lignende stabilitetsaftaler på plads i Portugal, Irland og Belgien, og de kan være på vej i flere andre europæiske lande.

”Vi har foreslået det her for en række andre regeringer som en måde at håndtere den økonomiske krise på,” siger Richard Bergström.

Stopper leverancer

Forslaget til den græske regering kommer, efter at den tyske medicinalkoncern Merck har besluttet at stoppe leverancer af kræftmidlet Erbitux til den græske stat.

Det gælder dog kun leverancer til sygehusene, og de græske borgere kan fortsat købe medicinen på landets apoteker.

I juni i år blev et andet tysk medicinalfirma, Biotest, det første som indstillede forsyningerne til Grækenland pga. ubetalte regninger.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier