MedWatch

Bank: Degludec-godkendelse mindre vigtig på kort sigt

Novo Nordisks allerede markedsførte basale insulin, Levemir, vil kunne lukke en del af vækstgabet, hvis FDA forsinker Tresiba, mener Credit Suisse.

Aktiemarkedet overvurderer muligvis betydningen på kort og mellemlangt sigt af en hurtig godkendelse i USA af Novo Nordisks langtidsvirkende insulinanalog, Tresiba.

Det mener den schweiziske storbank Credit Suisse op til et komitémøde den 8. november, hvor uafhængige eksperter skal tage stilling til, om den amerikanske ægemiddelstyrelse bør godkende Tresiba, skriver Bloomberg News.

Banken hæfter sig ved, at hvis FDA forsinker Tresibas vej til markedet, så vil Novos allerede markedsførte basale insulin, Levemir, kunne lukke en del af vækstgabet.

Banken peger i øvrigt på, at flere har sat spørgsmålstegn ved, om Tresiba adskiller sig tilstrækkeligt fra Levemir og det førende insulin på markedet, Lantus, fra det franske medicinalselskab Sanofi.

På aktiemarkedet synes stemningen om Novo-aktien i høj grad at afhænge af en godkendelse, påpeger Credit Suisse. Banken har dog svært ved at se, hvorfor ikke Novos salg af Levemir vil fortsætte med at vokse, hvis salget af Lantus er i vækst.

Credit Suisses anbefaling af Novo-aktien er "neutral," og kursmålet er 990 kr.

 

 Novo: Uro op til FDA-godkendelse giver købsmulighed 

 Canada drager Novo og Lundbeck

 Novo-rival udvider insulinproduktionen i USA 

 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier