MedWatch

Bank: Degludec-godkendelse mindre vigtig på kort sigt

Novo Nordisks allerede markedsførte basale insulin, Levemir, vil kunne lukke en del af vækstgabet, hvis FDA forsinker Tresiba, mener Credit Suisse.

Aktiemarkedet overvurderer muligvis betydningen på kort og mellemlangt sigt af en hurtig godkendelse i USA af Novo Nordisks langtidsvirkende insulinanalog, Tresiba.

Det mener den schweiziske storbank Credit Suisse op til et komitémøde den 8. november, hvor uafhængige eksperter skal tage stilling til, om den amerikanske ægemiddelstyrelse bør godkende Tresiba, skriver Bloomberg News.

Banken hæfter sig ved, at hvis FDA forsinker Tresibas vej til markedet, så vil Novos allerede markedsførte basale insulin, Levemir, kunne lukke en del af vækstgabet.

Banken peger i øvrigt på, at flere har sat spørgsmålstegn ved, om Tresiba adskiller sig tilstrækkeligt fra Levemir og det førende insulin på markedet, Lantus, fra det franske medicinalselskab Sanofi.

På aktiemarkedet synes stemningen om Novo-aktien i høj grad at afhænge af en godkendelse, påpeger Credit Suisse. Banken har dog svært ved at se, hvorfor ikke Novos salg af Levemir vil fortsætte med at vokse, hvis salget af Lantus er i vækst.

Credit Suisses anbefaling af Novo-aktien er "neutral," og kursmålet er 990 kr.

 

 Novo: Uro op til FDA-godkendelse giver købsmulighed 

 Canada drager Novo og Lundbeck

 Novo-rival udvider insulinproduktionen i USA 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier