MedWatch

Novo: Uro op til FDA-godkendelse giver købsmulighed

Det giver gode muligheder for aktionærer, der vil ind i novo-aktien, at den er presset af ugens møde i FDA, mener ugebrev.

Foto: Novo Nordisk

Op til mødet hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i denne uge, hvor Tredibas "skæbne" afgøres, er der uro i Novo Nordisk-aktien, og det giver en god købsmulighed. Det vurderer Aktieugebrevet, der venter at FDA godkender Tresiba/Ryzodeg.

Ugebrevet ser reelt to muligheder for udfaldet af mødet på torsdag,

1) Tresiba/Ryzodeg får en positiv risikovurdering på torsdag, og vejen er dermed banet for godkendelse inden for få måneder.

2) Tresiba/Ryzodeg får en negativ risikovurdering og vurderes som potentiel farlig på hjerte/karområdet. Derved vil et nyt fase III studie skulle gennemføres for at kortlægge risikoen, før en godkendelse kan komme på tale i USA.

Læs også: Novo: FDA-møde kan føre til milliarddyre studier

"Med udgangspunkt i, at insulinen er røget glat igennem myndighederne både i Japan og Europa samt Novo Nordisks egne meget skråsikre udmeldinger, vurderer vi, at der er 80 pct. sandsynlighed for direkte godkendelse her og nu, og blot 20 pct. risiko for, at et nyt fase III studie skal gennemføres først," skriver ugebrevet.

Godkendes Tresiba/Ryzodeg i USA vil det formentlig betyde, at markedet lynhurtigt vil inddiskontere forhøjede indtjeningsestimater for selskabet, da Tresiba/Ryzodeg skønnes hurtigt at kunne opnå blockbuster-status.

"Derved vurderer vi, at aktien vil blive handlet op i nærheden af en 2012 P/E på 30. Med udgangspunkt i vores estimerede 2012-indtjening for Novo Nordisk på ca. 21,5 mia. kr. efter skat, vil det betyde en markedsværdi på 645 mia. kr. eller ca. 1.194 kr. per aktie," skriver ugebrevet.

Sker det ikke vurderer ugebrevet, at det vil skabe mistillid fra markedets side, og ugebrevet venter, at aktien vil blive handlet helt ned imod en 2012 P/E på 20 eller 796 kr. pr aktie.

"Vi anbefaler, at såvel kortsigtede spekulanter som langsigtede investorer benytter den nuværende uro og usikkerhed, der omgiver Novo Nordisk-aktien til at akkumulere. Med den nuværende kurs omkring 900 betyder det nemlig, at vi blot ser en kortsigtet downside i aktien på 12,5 pct. i worst-case scenariet, mens vi ser en 31 pct. upside i aktien i best-case scenariet, og vi anbefaler således køb af Novo Nordisk aktien på kort sigt (3 måneder)," konkluderer Aktieugebrevet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier