MedWatch

Sorte udsigter for amerikanske medicoinvesteringer

Det bliver sværere og sværere for medicovirksomheder at skaffe finansiering i USA. Venture kapitalinvesteringer i landets medicoselskaber er faldet i hvert af årets kvartaler. Det er især nye lovgivningskrav, som skræmmer investorerne væk.

Foto: Benjamin Earwicker / Stock.Xchng

Det ser rigtig skidt ud for den amerikanske medicoindustri, når det kommer til at rejse penge. Det er budskabet fra den nyligt afholdte Indiana Life Sciences Summit, hvor medicobranchens fundraising-muligheder var på dagsordenen, skriver Indianapolis Business Journal.

Og pessimismen er ikke uden grund, meddeler avisen. Nye data fra National Venture Capital Association og PricewaterhouseCoopers viser således, at mængden af venture kapital, der blev investeret i medicoselskaber, er faldet i hvert af årets kvartaler.

Strengere love

Det samlede investerede beløb i medicovirksomhederne faldt med 37 pct. til 434 mio. dollar på tværs af landet i tredje kvartal – det laveste niveau siden 2004 – og antallet af handler faldt med 27 pct. til 65.

Faldet skydes, ifølge avisen en række faktorer, men især ændringer i lovgivningen spiller ind. FDA’s godkendelsesproces for medicinsk udstyr er blevet mere uigennemsigtig, ligesom der kræves flere kliniske forsøg for at bevise sikkerheden.

Hertil kommer forhøjede skatter og mere begrænsede muligheder for refusion på nyt udstyr under Præsident Obama’s sundhedsreform.

Valley of death

Ifølge IBJ får det en lang række virksomheder til først at lancere deres produkter i Europa og derefter introducere dem på det amerikanske marked – hvis de overhovedet gør det. Og den usikkerhed får altså en del investorer, som ellers satsede på medicovirksomheder til at holde sig på afstand.

”Der er stadig masser af medico-muligheder, men venture kapitalisterne kommer på banen senere,” siger Adele Oliva, som er partner i den amerikanske venture fond Quaker Partners.

Den tendens er med til at øge den såkaldte ”valley of death”, som betegner kløften mellem opstarten af et firma og det tidspunkt, hvor venture kapitalen tilføres, til 5-6 år.

”Det er pga. de lovgivningsmæssige problemer,” siger Ron Hunt, som er direktør i New Leaf Venture Partners, og tilføjer: ”Jeg ved ikke, hvor pengene skal komme fra.”

 Venture-investeringer i biotek tager et stort skridt fremad i Q3

 Vækstfond-dir.: Dansk dødens gab er kunstigt skabt

 Life science tog halvdelen af venture-investeringerne

 En pengetank ligger på lur

 Første biotekvirksomhed finansieret gennem crowdfunding 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier