MedWatch

Dansker ny topchef i ADHD-gigant

Flemming Ørnskov bliver næste år en af de højst placerede danskere i den globale medicinalindustri nogensinde, efter at en medicinalkæmpe har annonceret, at han udnævnes til selskabets topchef.

Foto: Torben Stroyer, Jyllands-Posten

Den 30. april 2013 træder danske Flemming Ørnskov op blandt de store i medicinalbranchen. Her overtager han nemlig posten som CEO for det irske medicinalselskab Shire.

Det har selskabet netop offentliggjort.

Han overtager posten fra Angus Russell, der trækker sig tilbage efter 13 år hos firmaet, der i 2011 omsatte for 4,26 mia. dollar. Dermed bliver danskeren ansvarlig for mere end 5.000 medarbejdere i 29 lande.

Base i USA

"Som administrerende direktør vil Flemming tilbringe tid med alle tre Shire-virksomheder og vil have et særligt fokus i første omgang på Specialty Pharmaceuticals-forretningen. Han vil have base på Shires kontorer uden for Philadelphia, USA, i løbet af denne periode," skriver selskabet i meddelelsen.

Flemming Ørnskov tiltræder allerede i Shires bestyrelse den 2. januar, hvorefter der følger en overgangsperiode indtil selskabets generalforsamling den 30. april, hvor han tiltræder som CEO.

Skiller sig ud

"Shire skiller sig ud i branchen. Jeg er motiveret og inspireret af selskabets vision og glad for at bidrage med en kombination af min medicinske, multinationale og iværksættermæssige baggrund for at føre Shire til den næste fase af dets udvikling," udtaler han i meddelelsen.

Danskeren kommer fra en stilling som marketingdirektør i tysker Bayer, lige som han er bestyrelsesformand for danske Santaris og tyske Evotec.

Medicinalselskabet Shire har specialiseret sig i udvikling af medicin til behandling af ADHD. Virksomheden har i alt 16 kandidater i udvikling, hvoraf 13 er i fase 2 eller senere.

 Shire indleder sag mod kopiproducenter

 Ny vækstmotor fra irsk aktør

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier