MedWatch

Ny lungemedicin blåstemplet

Tysk medicinalvirksomhed kan se frem til at få godkendt ny lungemedicin inden udgangen af 2012, efter den europæiske lægemiddelkomité har anbefalet midlet.

Foto: Bayer / PR

En blodfortyndende medicin til behandling af lungeemboli er netop anbefalet til godkendelse af den europæiske lægemiddelkomité CHMP. Det drejer sig om medicinen Xarelto fra berlinske Bayer.

Den endelige godkendelse af præparatet forventes klar inden udgangen af 2012. Det er Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, der skal godkende midlet.

Pfizer og Bristol-Myers Squibbs' præparat Eliquis er konkurrent til Bayers blodfortyndende medicin Xarelto.

Benpropper sætter sig i lungerne

Ni ud af 10 tilfælde af alle lungeembolier stammer fra løsrevne blodpropper fra bækkenet eller benene, hvorefter de føres med blodet op i lungerne, skriver laegehaandbogen.dk.

Dermed er det godt nyt for de op mod 10.000 danskere, der årligt rammes af blodpropper i benene, og det er denne gruppe, der ofte rammes af lungeemboli. En lungeemboli er en blodprop, som er dannet et andet sted i kroppen, men løsriver sig og ender i lungernes blodåre, hvor den stopper gennemstrømningen af blod.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier