Alk opnår afgørende resultater

Amerikansk fase 3-forsøg med det danske selskab Alks vaccine mod græspollenallergi opnår sit primære effektmål. Indsending af registreringsansøgning til FDA forventes allerede i 2013.
Foto: ALK-Abelló / PR
Foto: ALK-Abelló / PR

En særdeles væsentlig milepæl er nået for det danske selskab Alk-Abelló, hvis vaccine mod græspollenallergi har opnået de primære mål i et amerikansk fase 3-forsøg.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Selskabet er således tættere på en entré på det amerikanske marked med den tabletbaserede vaccine Grazax, idet studiet blev gennemført med henblik på at udgøre en væsentlig del af registreringsansøgningen for Grazax, som den amerikanske partner Merck planlægger at indsende til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Alk har indgået en licensaftale med Merck vedrørende Grazax i Nordamerika, og partneren har meddelt danskerne, at de nye data underbygger og bekræfter Mercks tidsplan for indsendelse af en registreringsansøgning til FDA i 2013.

Bringer os væsentligt tættere

"Vi er meget begejstrede for, at Merck nu har tilstrækkelige data til at indsende de planlagte registreringsansøgninger for både Grazax og ragweed AIT til FDA i 2013. Det bringer os væsentligt tættere på at nå vores fremtidige strategiske og økonomiske mål," udtaler adm. direktør Jens Bager i den forbindelse.

I Nordamerika er ca. 25 mio. mennesker diagnosticeret med moderat til svær allergi mod græspollen, ragweed eller husstøvmider.

Merck har – udover studierne med Grazax i USA – iværksat og gennemført en række yderligere studier med henblik på at kommercialisere porteføljen af tabletvacciner.

Successen med det kliniske program ændrer ifølge selskabet selv ikke Alks økonomiske forventninger til 2012. Men den er særdeles væsentlig for selskabets ambitioner.

"Den forventede kommercialisering af Grazax og ragweed AIT i Nordamerika er en vigtig del af ALKs fremtidige ambition om at nå en årlig omsætning på 3 mia. kroner i 2015 med et primært driftsresultat (EBITDA) på 25 pct. af omsætningen," skriver Alk således.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også