Sydbank: Tresiba-anbefaling giver lettelses-kurshop

Selvom de fleste havde ventet en godkendelse, gik der alligevel et lettelsens suk gennem aktiemarkedet, da Tresiba fik en anbefaling, vurderer analytiker i Sydbank.
Foto: Novo Nordisk/PR
Foto: Novo Nordisk/PR
Ritzau Finans

Det er en lettelse, der suser igennem markedet og løfter Novo Nordisk-aktien oven på de europæiske sundhedsmyndigheders (EMA) ekspertpanels anbefaling af det nye langtidsvirkende insulin, Tresiba. Det baner vejen for en godkendelse på det vigtige europæiske marked, og giver også lidt større tiltro til et senere grønt på det endnu større amerikanske marked.

Det mener Novo-analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"Anbefalingen er enormt positivt for Novo, da der er stor sammenhæng mellem anbefaling og den endelige beslutning i EMA, og Europa er jo et ekstremt vigtigt marked for Novo Nordisk med på nuværende tidspunkt omkring 54 mio. europæere, der lider af diabetes - og det tal vil vokse i de næste år," påpeger Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Læs også: Komité anbefaler godkendelse af Tresiba

Giver indikation

Novo-aktien har da også reageret positivt på nyheden og er steget fra omkring 957 kr. til 964 kr. efter godt et kvarters handel. Den nåede endda helt op i 972 kr. en overgang. Det til trods for, at de fleste analytikere anså det for meget sandsynligt med en positiv udtalelse fra panelet.

"Der er selvfølgelig altid lidt usikkerhed, så det er nok et lettelsens suk. Og selv om der normalt ikke er sammenhæng mellem de europæiske og amerikanske beslutninger, så giver det måske en indikation af, at det kan blive godkendt i USA," siger Søren Løntoft Hansen.

De amerikanske myndigheder afholder 8. november et ekspertmøde, hvor Tresiba er på dagsordenen.

Alt i alt forventer Søren Løntoft Hansen, at Tresiba kan indbringe Novo Nordisk op mod 22 mia. kr. om året, hvis midlet godkendes på alle de vigtigste markeder. Europa alene kan bidrage med med mere end 1 mia. dollar årligt (knap 6 mia. kr.), hvilket udløser såkaldt "blockbuster"-status, spår analytikeren.

Den ny insulin blev i slutningen af september godkendt til brug i Japan, som også er et stort marked.

 Kampen om diabetes-kombinationen

 Skæbneuger venter Novo

 Sydbank: Tresiba bliver vigtig brik i spillet om Japan

 Japansk agentur offentliggør Tresiba-evaluering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også