MedWatch

Lundbeck afviser canadiske forskere

En canadisk undersøgelse, der har kædet Lundbeck-midlet Citalopram sammen med en forøget risiko for hjerneblødninger, afvises af det danske selskab med henvisning til egne kemiske studier og løbende overvågning fra lægemiddelmyndighederne.

Det danske medicinalselskab Lundbeck kan ganske enkelt ikke genkende den konklusion, som en canadisk undersøgelse for nyligt drog omkring selskabets antidepressiv Citalopram.

I undersøgelsen kædede forskerne midlet sammen med en forøget risiko for hjerneblødninger. Hos Lundbeck mener læge og funktionschef Torsten Meldgaard Madsen ikke, at undersøgelsens konklusioner giver anledning til bekymring.

"Citalopram er brugt på 140 millioner mennesker, og vi har løbende haft vores egne kemiske studier og løbende overvågning fra lægemiddelmyndighederne. På baggrund af det har vi ikke set signaler på, at det skulle give anledning til hjerneblødninger,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

 Lundbeckmiddel linket til dødsfald

 Lundbeck i hemmeligt forlig med kopi-rival

 Lundbeck afviser EU-anklager 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier