MedWatch

Tysk kræftmiddel fejler

Et lægemiddel mod nyrekræft formåede ikke at opfylde de primære end-points i et netop overstået klinisk forsøg og bliver nu skrinlagt.

Foto: Wilex/PR

Den tyske biotekvirksomhed Wilex AG, som udvikler lægemidlet Rencarex til behandling af nyrekræft, oplyser i en pressemeddelelse på sin hjemmeside, at et klinisk forsøg med medicinen har slået fejl.

Lægemiddelskandidaten er baseret på antistoffet Girentuximab, og udviklet til behandling en type nyrekræft kendt som clear cell renal cell carcinoma (ccRCC).

I det netop overståede fase 3-studie lykkedes det ikke for midlet at opfylde de primære end-points. En analyse af resultaterne fra forsøget viste, at der målt over 72 måneder ikke var en forbedring af den gennemsnitlige overlevelse for testpersonerne, sammenlignet med en placebo gruppe.

Meget skuffede

The Independent Data Monitoring Committee (IDMC) har ifølge pressemeddelelsen anbefalet, at man nedlægger studiet med Rencarex, og Wilex er da også allerede indstillet på at skrinlægge midlet.

”Selvfølgelig er vi meget skuffede,” siger direktør og bestyrelsesformand for Wilex Olaf G. Wilhelm og tilføjer:

”Set i lyset af dagens nyheder, vil vi fokusere vores ressourcer på at fremme udviklingen af Redectane, vores diagnostiske antistof mod clear cell Renal Cell Cancer i fase 3, samt andre kliniske programmer.”

Ifølge FierceBiotech har biotekvirksomhedens aktie mistet hele 63 pct. af sin værdi, efter nyheden om det fejlslagne studie blev annonceret.

 Nyt kræftmiddel på det danske marked

 To nye kræftindikationer godkendt i USA

 RADS skærper fokus på tarm- og nyrekræft

 Kræftlægemiddel også godkendt til nyretumorer 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier