MedWatch

EMA får røffel for interessekonflikter

Håndteringen af interessekonflikter i Det Europæiske Lægemiddelagentur får kritik fra Den Europæiske Revisionsret. Læs hvorfor.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) er ikke god nok til at håndtere eventuelle interessekonflikter. Det er konklusionen, efter Den Europæiske Revisionsret har kigget EMA og tre andre EU-organers håndtering af interessekonflikter efter i sømmene.

Blandt andet kritiseres EMA for ikke at håndtere de interessekonflikter, der ligger i strukturen af organet, hensigtsmæssigt. De opstår blandt andet, fordi EMA's Management Board vælges fra de forskellige medlemslandes sundhedsmyndigheder. Selvsamme personer står herefter for at udvælge, hvilke nationale myndigheder, der skal have tildelt outsourcede opgaver, som eksempelvis godkendelse af et nyt lægemiddel.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier