MedWatch

Forskere: Patenter hindrer mulig ny koleravaccine

Forskere fra Oslo er på sporet af en ny vaccine mod kolera, men brede, internationale patenter for den nuværende vaccine forpurrer ifølge forskerne selv arbejdet, skriver et norsk fagblad.

Foto: Emil Ryge Christoffersen, Jyllands-Posten

Norske forskere mener, at de står over for at udvikle en ny koleravaccine, der er bedre end den, som findes på markedet i dag.

Metoden går ud på at hindre bakterien i at angribe tarmsystemet, og den adskiller sig fra den nuværende behandling, hvor patienten opnår kortvarig immunitet ved at drikke døde kolerabakterier.

En bedre vaccine burde være en god nyhed, men forskerne mener, at internationale patenter på den eksisterende vaccine står i vejen for, at forskerne kan udvikle en ny. Det skriver det norske fagblad Bistandsaktuelt, som er et fagblad rettet mod organisationer og institutioner, der arbejder med udviklingarbejde.

"Problemet er, at patenterne er så brede, at de omfatter forskning langt udover den oprindelige idé. Det er meget skuffende. Mange forskere har samme problem, og det er en stor forhindring for udvikling af medicin og vaccine," siger Ute Krengel fra Universitetet i Oslo til Bistandsaktuelt i Norge.

Den medicin, der for øjeblikket dominerer markedet, er Dukoral, som giver beskyttelse i seks måneder. Dukoral sælges af det svenske medicinalselskab Crucell.

 Udvalg afviser rotavirus-vaccine

 Dansk malariavaccine søger indisk finansiering 

 Takeda opkøber amerikansk vaccinevirksomhed 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier