MedWatch

Retssag koster medicinalkoncern knap 1 mia. kr.

En af verdens største medicinalselskaber indgik fredag forlig med sine aktionærer i sagen om, hvorvidt virksomheden havde fortegnet resultaterne fra et klinisk forsøg af gigtlægemiddel.

Retten i New Jersey stod fredag for et forlig mellem Pfizer og firmaets aktionærer, der kollektivt havde sagsøgt medicinalvirksomheden for at fordreje sandheden om kliniske forsøg lavet på gigtmedicinen Celebrex.

Det kostede virksomheden 164 mio. dollar, eller 950 mio. kroner, skriver Reuters.

Forliget kom bare to uger, inden parterne skulle i retten, og trods det nægter Pfizer stadig at skulle have gjort noget forkert, sagde en talsmand ifølge Reuters efter forliget.

Har kørt siden 2003

I 2002 overtog Pfizer virksomheden Pharmacia Corporation, som fremstillede gigtmedicinen Celebrex. Et lægemiddel, der i dag indtager femtepladsen for bedst sælgende hos virksomheden og omsætter for omkring 2,5 mia. dollars om året.

Året efter opkøbet sagsøgte flere aktionærer Pfizer og flere tidligere chefer i Pharmacia for at overtræde de føderale regler for værdipapirer.

Sagsøgerne beskyldte virksomhederne for at have misvedligeholdt de kliniske forsøg på Celebrex og fordrejet midlets sikkerhedsprofil, så den kom til at fremstå bedre end medicinens rivaler.

Efterfølgende har sagen bølget frem og tilbage med både appeller og forsøg på at få sagen afvist, hvilket dog ikke lykkedes. Retssagen skulle have startet d. 22. oktober. 

Indien trækker Pfizers patent på kræftmedicin tilbage 

Årets største medicinalflop 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier