MedWatch

Retssag koster medicinalkoncern knap 1 mia. kr.

En af verdens største medicinalselskaber indgik fredag forlig med sine aktionærer i sagen om, hvorvidt virksomheden havde fortegnet resultaterne fra et klinisk forsøg af gigtlægemiddel.

Retten i New Jersey stod fredag for et forlig mellem Pfizer og firmaets aktionærer, der kollektivt havde sagsøgt medicinalvirksomheden for at fordreje sandheden om kliniske forsøg lavet på gigtmedicinen Celebrex.

Det kostede virksomheden 164 mio. dollar, eller 950 mio. kroner, skriver Reuters.

Forliget kom bare to uger, inden parterne skulle i retten, og trods det nægter Pfizer stadig at skulle have gjort noget forkert, sagde en talsmand ifølge Reuters efter forliget.

Har kørt siden 2003

I 2002 overtog Pfizer virksomheden Pharmacia Corporation, som fremstillede gigtmedicinen Celebrex. Et lægemiddel, der i dag indtager femtepladsen for bedst sælgende hos virksomheden og omsætter for omkring 2,5 mia. dollars om året.

Året efter opkøbet sagsøgte flere aktionærer Pfizer og flere tidligere chefer i Pharmacia for at overtræde de føderale regler for værdipapirer.

Sagsøgerne beskyldte virksomhederne for at have misvedligeholdt de kliniske forsøg på Celebrex og fordrejet midlets sikkerhedsprofil, så den kom til at fremstå bedre end medicinens rivaler.

Efterfølgende har sagen bølget frem og tilbage med både appeller og forsøg på at få sagen afvist, hvilket dog ikke lykkedes. Retssagen skulle have startet d. 22. oktober.

Indien trækker Pfizers patent på kræftmedicin tilbage

Årets største medicinalflop

 

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier