Første biotekvirksomhed finansieret gennem crowdfunding

Den nystartede franske biotekvirksomhed ANTABIO har fået økonomisk hjælp til de indledende manøvrer via den franske crowdfunding organisation WiSEED. Det er første gang, at en opstartsvirksomhed i biotekbranchen finansieres på denne måde.

Den nystartede biotekvirksomhed ANTABIO og crowdfunding-organisation WiSEED har netop overstået en vellykket crowdfunding finansieringsrunde, fremgår det af en pressemeddelelse fra de involverede parter, som FierceBiotech bringer på sin hjemmeside mandag. Og det er første gang, at denne type funding bliver brugt til at finansiere en biotekvirksomhed.

”Det er den allerførste gode cirkel af crowdfunding, som bliver brugt på en opstartsvirksomhed indenfor biotek,” forklarer grundlæggerne af WiSEED, Nicolas Seres og Thierry Merquiol.

WiSEED er en fransk crowdfunding organisation, som udelukkende fokuserer på innovative, teknologiske opstartsvirksomheder.

Mange bække små

Crowdfunding går i al sin enkelhed ud på at en masse små investorer med et mindre beløb hver går sammen om at finansiere et projekt, og konceptet er nok primært kendt fra mindre film- og musikprojekter, politiske kampagner og nødhjælp.

I sommer beskrev magasinet iværksætteren, hvordan crowdfunding også var ved at gøre sit indtog i Danmark med henvisning til den danske crowdfunding-platform Boomerang.

Men kigger man på organisationens hjemmeside, står det hurtigt klart, at også de fleste af Boomerangs crowdfunding-projekter ligger indenfor musik, film, teater eller andre former for kunstnerisk udfoldelse.

Den franske crowdfunding-seed-runde viser dog, at konceptet også kan overføres til forretningsprojekter indenfor andre områder.

Finansiering på rekordtid

ANTABIO’s opstart blev finansieret af mere end 200 små investorer, og det gav virksomheden muligheden og pengene til at udvikle deres antibakterielle lægemiddelskandidater.

”WiSEED’s innovative crowdfunding proces gav os muligheden for at gennemføre ANTABIO’s seed-finansiering på rekordtid,” siger Marc Lemonnier, som er direktør og grundlægger af ANTABIO, og tilføjer:

”Det her er en verdenspremiere der ansporer til en ny type seed-funding-model for innovative opstartsvirksomheder i biotekindustrien.”

Mens crowdfunding-platformen sørgede for den oprindelige investering i firmaet, fik man senere endnu en investering fra en Business Angel, hvilket i sidste ende gjorde, at en unavngiven storaktør indenfor medicinudvikling meldte sig på banen, siger Marc Lemonnier. Og nu har WiSEED’s småinvestorer trukket sig ud af firmaet med et væsentligt afkast på deres investering.

En vaskeægte revolution

”Udover afkastet på investeringen, så er denne aftale emblematisk for crowdfundings betydning. Det fik sat skub i tingene i en tid, hvor de fleste finansielle aktører siger fra pga. den høje risiko og de relativt små beløb, som er involveret. Det fremmer en kaskade af rigdomsskabelse, som giver entreprenører ro til at fokusere på deres forretning og deres kernekompetencer. Men det er dog vigtigt at give de små investorer en hurtig gevinst og holde dem fokuserede på denne seed-fase, så de kan geninvestere i et nyt projekt og begynde et nyt iværksættereventyr,” siger Nicolas Seres inden han på bombastisk vis tilføjer:

”Baseret på denne succeshistorie indenfor opstarts-seed-funding, så er døren åben for en vaskeægte revolution indenfor investorverdenen: venture capital 2.0 er på vej!”

Men, som FierceBiotech skriver i en kommentar til pressemeddelelsen, skal de involverede parters åbenlyse eufori muligvis tages med et gran salt. Pressemeddelsen afslører nemlig meget få egentlige detaljer om finansieringen af ANTABIO og absolut ingen reelle tal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også