MedWatch

Novos degludec har konkurrencefordel

Studier, der er præsenteret på diabeteskonferencen EASD i Berlin i dag, viser, at Novo Nordisks basalinsulin degludec forbedrer et særdeles væsentligt aspekt for diabetikere.

Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisk er her, der og alle vegne at finde på årets EASD, Europas største diabeteskonference. Lige fra store bannere ved hovedindgangen, over water coolers hist og her, der promoverer GLP1-midlet Victoza, til den enorme stand på selve konferencegulvet.

En stand, der ligger midt imellem Bayer og Novartis. Men de første nyheder fra danskerne er dog i forhold til en ganske anden og mere direkte konkurrent.

Novo Nordisk har præsenteret nye data, der påviser, at deres basalinsulin degludec sammenlignet med Sanofis Lantus giver type 2-diabetikere 43 pct. færre tilfælde af natlig hypoglykæmi.

Frygten blandt diabetikere

Diabetikere frygter hypoglykæmi. Tilfælde af lavt blodsukker kan medføre alt lige fra sveden og hjertebanken til kramper og koma. Derfor er denne reducering ikke uden effekt.

Den langtidsvirkende insulin fra Novo Nordisk har således umiddelbart en fordel i forhold til konkurrenten. Det er også Søren Løntoft Hansens holdning. MedWatch taler med aktieanalytikeren fra Sydbank uden for en af de store konferencehaller i Berlin.

"Hypoglykæmi er helt klart den største bekymring hos diabetikerne. Det her er en væsentlig kvalitet for degludec og er helt klart et af de punkter, som Novo skal markedsføre sig på, når det kommer på markedet, over for læger og diabetikere," siger han og uddyber:

"Det er en klar kvalitet, at der er færre tilfælde af lavt blodsukker om natten. En langtidsvirkende basalinsulin skal jo netop virke om natten."

Opbakning fra studieforfatter

Han bakkes op af studiets hovedforfatter, der også er tilstede i Berlin.

“Frygten for at få lavt blodsukker, især om natten, er et stort problem for diabetikere og den største hindring for en god blodsukkerregulering. Det er derfor med til at øge risikoen for at udvikle senkomplikationer,” udtaler studiets hovedforfatter, dr. Helena Rodbard, medicinsk direktør i Endocrine and Metabolic Consultants, der også er til stede i Berlin.

 “De færre tilfælde af lavt blodsukker om natten ved brug af insulin degludec kan forhåbentlig mindske den bekymring og tilskynde patienter og læger til at gå efter mere ambitiøse mål for blodsukkeret,” fortsætter hun.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier