MedWatch

Hvad er Lundbeck-chefs største overraskelse?

Ulf Wiinberg løfter sløret for den største overraskelse, han har oplevet igennem de fire år, han har siddet i chefstolen hos Lundbeck.

Foto: Lundbeck/PR - Lundbecks administrerende direktør Ulf Wiinberg

2012 er blevet kaldt et skæbneår for Lundbeck. Det er året, hvor selskabets storsællert, depressionsmidlet Lexapro, løb af patent i USA, og man har skullet vise fremgang i forhold til at erstatte en lang række af andre midler, der står foran patentudløb i Europa.

Og topchef Ulf Wiinberg havde troet, at selskabet var nået længere. Hans største overraskelse i hans fire år som chef for Lundbeck?

"Jeg havde håbet, at vi var længere. Jeg synes, vi er lykkedes godt med fornyelsen af virksomheden, men den økonomiske krise gør, at de gamle produkter forsvinder hurtigere end forventet, og det giver en længere overgangsperiode, end vi har regnet med," siger han til Berlingske Business.

Han er dog stadig meget overrasket over, at selskabets aktiekurs er faldet, ikke mindst efter halvårsregnskabet, som netop satte tal på den økonomiske kriseeffekt.

"Vi fastholder guidance for året og er på vej til at levere, hvad vi har sagt - for fjerde år i træk. Derfor blev jeg meget overrasket over reaktionen."

 Lundbeck-CEO: Ingen penge i Teva-forlig

 Lundbeck-CEO: Alzheimers-flop sætter fokus på os

 Så meget tjener Rebien og Wiinberg i forhold til andre topchefer 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier