MedWatch

Tarmen sladrer om diabetes

Ny forskning viser, at sammensætningen af tarmfloraen kan spille en vigtig rolle for udvikling af type 2-diabetes. Den nye viden kan bruges til hurtigere og tidligere diagnosticering.

Mere end en kvart million danskere har fået diagnosen type 2-diabetes, og forskere skønner ifølge Københavns Universitet, at næsten lige så mange lider af sygdommen uden at vide det. Nu viser ny forskning, at din tarmflora sladrer om type 2-diabetes.

"Vi har vist, at der hos mennesker med type 2-diabetes er en overvægt af patogene, det vil sige sygdomsfremkaldende, bakterier i tarmfloraen. Og vi ser en øget mængde af de bakterier, som hindrer nedbrydning af frie radikaler i kroppen," udtaler professor Jun Wang, der er professor ved Biologisk Institut og Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research på KU, og fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier