MedWatch

Victoza afprøves på ny patientgruppe

Det er tilsyneladende ikke kun type-2 diabetes-patienter og patienter med overvægt, som Novo Nordisk-midlet virker på. Nu afprøves stoffet på en ny gruppe danske patienter.

Foto: Novo Nordisk/PR

Patienter med sygdommen type-1 diabetes kan muligvis have gavn af at tage Novo Nordisk-midlet Victoza, selvom midlet egentlig er beregnet til behandling af patienter med type-2 diabetes.

Det viser en ny undersøgelse fra Hvidovre Hospital ifølge Dagens Pharma.

Her har en gruppe velbehandlede diabetes-1 patienter Victoza som et supplement til deres insulinbehandling, og det resulterede i et fald i langtidsblodsukker, et lavere insulinforbrug og vægttab.

På baggrund af resultaterne har Steno Diabetes Center sat gang i et projekt, som skal undersøge effekten af type 2-lægemidlet liraglutid (Victoza) til patienter med type 1-diabetes, der ikke er velbehandlede med deres nuværende behandling.

Stort potentiale

En stor del af patienter med  type 1-diabetes lider af overvægt og dårligt reguleret blodsukker, og derfor er det interessant at se, om midlet også kan være med til at hjælpe denne gruppe.

Der er ikke før lavet studier af, hvilken effekt midlet har på type-1-patienter og perspektiverne i projektet er derfor store, mener overlæge Henrik Ullits Andersen, Steno Diabetes Center, der står i spidsen for forskningsprojektet.

"Menneskeligt og samfundsøkonomisk er det et stort problem, at mange diabetespatienter er dårligt regulerede. Hvis liraglutid viser sig at være velegnet som supplerende behandling til insulin til patienter med type 1-diabetes, vil andre patienter på verdensplan kunne få gavn af den kombinerede behandling," siger Henrik Ullits Andersen til Dagens Pharma.

Novo Nordisk, som har udviklet og producerer Victoza, støtter forskningsprojektet med to mio. kr. Det er planen at 100 patienter skal deltage i forsøget og resultaterne af studiet ventes at være klar i starten af 2015.

 Victoza bryder milliarden i USA

 Fedmemidler kan få det svært i Europa

 Sydbank: Victoza vil parere Lyxumias angreb

 Vivus' fedmemiddel afvist af EU's rådgivende komite 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier