MedWatch

Medicinalgiganter får blåstemplet diabetes-kombination

To store medicinal selskaber har fået en positiv anbefaling af en ny insulinkombination fra EMAøs medicinske komité.

Foto: Eli Lilly/PR

Det Europæiske Lægemiddelagenturs (CHMP) medicinske komité har givet en positiv anbefaling af DPP-4-hæmmeren, Trajenta, i kombination med insulin. Det oplyser Boehringer Ingelheim og Eli Lilly, der samarbejder om Trajenta.

CHMP har anbefalet godkendelse af Trajenta (linagliptin) i kombination med insulin med eller uden metformin, CHMP's udtalelser bliver normalt fulgt op af en formel godkendelse i EU-kommissionen.

Blåstemplingen åbner for endnu en kombination, når det gælder behandling af type II diabetes. Adskillige selskaber arbejder på kryds og tværs for at frembringe nye kombinationer af insulin og allerede godkendte medikamenter foruden kombinationsbehandlingen med nye midler under udvikling.

Den franske medicinalgigant Sanofi satser på en kombination af insulinen Lantus og GLP-1 midlet Lyxumia som er indlicenseret fra danske Zealand Pharma, og Novo Nordisk er ved at teste en kombination af koncernens kæmpesucces, GLP-1 midlet Victoza, med selskabets kommende, langtidsvirkende insulin, Trebisa.

Kombinationsbehandling vurderes at være fremtidens behandlingsform, idet der kan skrues op og ned på de forskellige ingredienser for at optimere behandlingen i forhold til patientens behov.

DPP-4 og GLP-1 produkterne er to sider af samme sag, idet DPP 4-hæmmere forhindrer nedbrydningen af Glukagon Lignende Peptid 1 (GLP-1) og Glukoseafhængig Insulinotropt Polypeptid (GIP). Reaktionerne er afhængige af en forhøjet glukose-koncentration i blodet, og hvor GLP-1 og GIP medvirker til at bremse stigningen i blodsukker-koncentrationen lige efter et måltid, øger og forlænger DPP-4-hæmmere selvsamme virkning.

 Nye diabetes-piller nærmer sig markedet

 Novo-direktør har hele tiden foretrukket Semaglutid 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier