MedWatch

Medicinalgiganter går sammen om udviklingen af ny medicin

En række større medicinalvirksomheder går nu sammen i en ny non-profit organisation, som skal sætte fart på udviklingen af ny, innovativ medicin. Målet er at finde løsninger på nogle af de mest almindelige udfordringer, som medicinalindustrien som helhed står overfor.

Foto: Astrazeneca/PR

Ti førende medicinalselskaber har etableret en non-profit organisation, som skal sætte skub i udviklingen af nye lægemidler. Det fremgår af en pressemeddelelse, som FierceBiotech bringer på deres hjemmeside.

De ti virksomheder, der står bag den nye organisation TranCelerate BioPharma, er; Abbott, AstraZeneca, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Pfizer, Genentech og Sanofi.

Initiativet, som er det største af sin slags nogensinde, skal identificere og komme med løsninger på velkendte udfordringer i udviklingen af ny medicin. Det endelige mål er at forbedre kvaliteten af kliniske studier og bringe ny medicin til patienterne hurtigere.

Kritisk behov for ny medicin

De ti medicinalgiganter i TransCelerate kombinerer ressourcer – økonomiske såvel som andre – for at løse en række større udfordringer for medicinalindustrien i et bredere samarbejde. Der er opstillet forskellige resultatorienterede målsætninger og retningslinjer for delingen af vigtig viden for at fremme samarbejde, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Der er en udbredt anerkendelse blandt F&U-cheferne i de store medicinalvirksomheder af, at der er et kritisk behov for at øge antallet af nye, innovative lægemidler, og samtidig eliminere den ineffektivitet, som er skyld i eskalerende F&U-omkostninger,” siger den nyudnævnte CEO for TransCelerate BioPharma, dr. Garry Neil, der tidligere har været VP for Science & Technology i Johnson & Johnson.

”Vores mission i TransCelerate BioPharma er at samarbejde på tværs af det globale forsknings- og udviklingsfællesskab, og dele forskning og løsninger, som kan simplificere og accelerere tilførslen af spændende ny medicin til patienterne,” slutter han.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier