MedWatch

Endnu et selskab tilbyder at skære i prisen mod tilskud

Først var det smertestillende, og nu er det antibiotika. Endnu et medicinalselskab har tilbudt Medicintilskudsnævnet at skære kraftigt i prisen på et af dets produkter mod, at nævnet lader det bevare tilskuddet.

Foto: Colourbox

Lad os bevare vores tilskud. Til gengæld skærer vi halvdelen af prisen.

Det tilbud har franske Sanofi ifølge Dagens Pharma fremsat over for Medicintilskudsnævnet. Tilbuddet kommer i kølvandet på, at nævnet besluttede at fjerne tilskuddet til et af selskabets produkter.

I april meldte Medicintilskudsnævnet ud, at filmovertrukne tabletter, der indeholder lægemiddelstoffet metronidazol, på grund af deres høje pris står til at miste sit generelle tilskud.

Derfor tilbyder Sanofi nu at skære heftigt i prisen på produktet Flagyl, hvis tilskuddet bibeholdes.

"Vi har ved gennemgang af priserne på Flagyl 400 mg med andre metronidazol produkter erfaret, at Flagyl i dag har en pris, der er noget højere end andre tilsvarende produkter fra andre leverandører. Sanofi er derfor indstillet på at sænke prisen på Flagyl 400 mg til et niveau, der matcher de andre formuleringer," skriver Sanofi ifølge Dagens Pharma i sit høringssvar.

Formand undrer sig

10 stk. Flagyl 400 mg vil fremover koste 25,64 kr. i AIP (apotekets indkøbspris) i stedet for de nuværende 49,93 kr., mens 30 stk. kommer til at koste 53,60 kr. i AIP mod den nuværende pris på kr. 119,46 kr.

Tilbuddet minder om det, som Norpharma i sin tid fremsatte, da selskabet stod til at miste tilskuddet til selskabets smertemiddel Oxycodon.

Prisnedsættelsen fik dengang nævnet til at bibeholde tilskuddet. Nævnets formand, Mogens Laue Friis undrer sig over, at det først er nu, at selskaberne tilbyder at skære i priserne.

"Vi indledte processen med revurdering af tilskudsstatus i 2005, og det er først her i 2012, at firmaerne har sænket prisen for at få adgang til generelt tilskud. Vi har i nævnet undret os over, at det ikke er sket før. Nu er det sket flere gange, og det kan vi kun være glade for, både på sygesikringens vegne, men ikke mindst på patienternes vegne," siger Mogens Laue Friis til Dagens Pharma.

 Prisnedsættelse koster arbejdspladser

 Sanofi: Vi vil helt klart gøre indsigelse

 Beskyldninger i medicintilskuds-sag under lup

 Sanofi undrer sig over ensidigt fokus fra tilskudsnævn 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier